Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Servicetekniker för undervattenssystem

Location
Linköping, Sweden
Closing date
14 August 2022
Apply for this job!

Kan du se dig själv arbeta med komplexa tekniska system i situationer där dina beslut, din expertis och ditt personliga engagemang bidrar till att upprätthålla svensk försvarsförmåga? Om svaret är ”Ja” då skulle just du kunna vara den person som vi söker till vårt dedikerade eftermarknadsteam inom affärsenheten Underwater systems.

Din roll

Vi söker efter en ny medarbetare med erfarenhet från utveckling eller underhåll av undervattenssystem. Med undervattenssystem inkluderar vi bl.a. sjöminsystem och olika typer av sensorsystem.

Som servicetekniker kommer du att vara en del av vår främre (första linjens) supportorganisation, som arbetar för att stötta våra kunders operativa förmåga genom att via optimerat underhåll säkerställa funktion och prestanda för operativa system. Vår främre supportorganisation arbetar dels med underhåll av undervattenssystem på plats hos kunden dels med underhåll som utförs i våra egna verkstäder i Linköping och Motala.

Du kommer även att vara en viktig del av vår bakre (andra linjens) supportorganisation vilken arbetar med t.ex. studier, utredningar och vidmakthållande/vidareutveckling av underhållskoncept och som utgör en viktig länk för att bidra med erfarenheter från operativ drift och hantering av undervattensystem till stöttning för vår utvecklingsorganisation.

Vi arbetar även med utbildningsverksamhet med syfte att säkerställa personalförsörjningen, både vad gäller vår egen personal som våra kunders personal, vilket är en viktig del för att säkerställa de operativa undervattensystemens tillgänglighet, funktion och prestanda över tid.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna inkluderar:

 • Felsökning av system/delsystem, både i operativ miljö som i verkstadsmiljö
 • Planera för och utföra förebyggande underhåll i enlighet med gällande underhållkoncept
 • Utföra avhjälpande underhåll
 • Skriva servicerapporter
 • Utvärdera felrapporter för att besluta om omedelbara åtgärder samt att bidra med idéer till långsiktigt mitgerande åtgärder både vad gäller utveckling av underhållskoncept såsom systemmodifieringar
 • Bidra med värdefulla erfarenheter från operativ drift och hantering av undervattenssystem för att stötta vår utvecklingsenhet, både avseende modifieringar och nyutveckling
 • Assistera vår produktledning med bl.a. framtagande och vidareutveckling av systemlivscykelplaner

Din profil

Du anser dig själv vara en drivande och motiverad lagspelare, redo att på ett prestigelöst och engagerat sätt ta sig an de utmaningar som teamet ställs inför. Du trivs med att utföra arbete på plats hos kunder såväl som i våra egna lokaler/verkstäder. Du känner ett starkt intresse av att kunna förstå relationen mellan systemens operativa tillgänglighet, funktion och prestanda i förhållande till av våra kunder efterfrågad operativ förmåga. Du värdesätter att skapa och vidmakthålla goda kundrelationer baserat på ömsesidig tillit och affärsmässighet. Du glädjer dig även åt att kunna bidra till att utveckla teamets kollektiva förmåga såväl som att positivt bidra till varje enskild arbetskamrats personliga utveckling.

Krav på egenskaper och färdigheter:

 • Ett brett teknikintresse
 • God förmåga att läsa och tolka teknisk information
 • Flerårig verkstadserfarenhet avseende både mekanik och elektronik
 • Flerårig erfarenhet av att hantera mjukvaruuppdateringar av system
 • Goda kunskaper avseende Microsoft Office och PDM-system
 • Goda kunskaper i engelska, både skriftligt och verbalt

Meriterande egenskaper och färdigheter:

 • Erfarenhet från utveckling eller underhåll av undervattenssystem
 • Erfarenhet av undervattenssensorer
 • Erfarenhet av systematisk felsökning
 • Erfarenhet av att hantera LINUX-baserade applikationer
 • Erfarenhet av att utbilda andra i hantering av tekniska system

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Du kommer att arbeta i ett team som kännetecknas av ett gott kamratskap med rak och tydlig kommunikation, där mycket av arbetet genomförs i nära samarbete med andra, ett team som uppskattar både dagens och framtidens utmaningar.

Du kommer att samarbeta med bl.a. erfarna produktingenjörer, servicetekniker, projektledare och utvecklingsingenjörer i en miljö som präglas av ständigt lärande och med goda möjligheter till personlig utveckling. Du kommer att vara en del av vår eftermarknadsavdelning inom affärsenheten Underwater Systems som är en del av affärsområdet Saab Dynamics. Du kommer att vara placerad i Linköping men kommer att spendera ganska mycket tid ute hos våra kunder.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.