Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Simulatorutvecklare till Rigs and Integration

Location
Linköping, Sweden
Closing date
13 December 2021
Apply for this job!

Vill du utvecklas och samtidigt känna tillhörighet? Vill du tillsammans med dina arbetskamrater känna stolthet över att åstadkomma något viktigt för att stötta utvecklingen av Gripen? Då kanske det är på området Development Simulators som du ska jobba.

Just nu söker vi mjukvaruutvecklare som gillar att utveckla simulatorer som ska användas av många utvecklare på Saab i utvecklingen av Gripen. Vi har allt från simulatorer som är mjukvarubaserade och kan köras från sin arbetsplats till riggar som innehåller en simulator, flygplansdatorer och riktig cockpit.

​Din roll

Som utvecklare på Rig and Integration kommer du till team som har stort leveransfokus, samtidigt som vi tycker det är viktigt att kunna varva ner över en fika och andra roliga aktiviteter med sina trevliga kollegor. Arbetsuppgifterna varvas med allt från support till användare, diskussioner kring lösningar, fokuserad programmering, dokumentation, till att själv testa koden i en simulator eller rigg. Mjukvaran som vi utvecklar och integrerar i simulatorerna ska leva och fungera i 30+ år. Det ställer krav på att den inte bara måste vara effektiv, den behöver också vara underhållsbar. En fallenhet för att tycka om kodstruktur är därför ett plus.


Är du även intresserad av hårdvara? Inga problem. Många av våra komponenter som vi utvecklar har en koppling till hårdvara. Det är inte ett hinder utan en fördel om du har mycket kunskap inom detta område. Men även om du kommer att komma i kontakt med hårdvaran kommer inte vårt fokus vara att utveckla den.


I framtiden finns chansen till att ta en mer ledande roll tekniskt eller någon annan form av ledarskapsroll.

Din roll

För att lyckas i rollen ser vi att du har:

  • Relevant akademisk examen inom data/it/systemvetenskap eller arbetslivserfarenhet som kan ses som likvärdig

  • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

  • Ha god kunskap i C/C++ eller python

För att öka dina chanser att lyckas gillar vi också om

  • Du är bekväm med att ta egna initiativ i ett tekniskt kompetent team. 

  • Du har en god analytisk förmåga där du kan se samband och behov.

  • Du inspireras av att ta ansvar och driva förändringar genom ny teknik och tankesätt.

  • Du tycker om att samarbeta, sprida kunskap och bidra med nya idéer.

  • Du ser laget före jaget.

  • Du har ett sinne för problemlösning

  • Du har stött på följande verktyg GIT/JIRA/Jenkins.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 


Vad du blir en del av

Sektionen Rigs and Integration är idag 26 personer fördelat på 3 team som har lite olika ansvarsområden. Tillsammans utvecklar och underhåller vi riggar och simulatorer som får utvecklingen av Gripen att ta snabba kliv framåt.

Arbetsmetodiken påminner om Scrum där vi jobbar i sprintar om 3 veckor. Teamet som består av ca 8 personer planerar arbetet utifrån prioriterad backlog från produktägaren. Teamet har mycket att säga till om hur arbetet ska bedrivas och tillsammans ansvarar ni för att arbetet blir gjort så effektivt som möjligt.


Innovation och ständigt lärande är viktigt för oss, därför använder vi sista dagen i varje sprint till något vi kallar Learning & innovation day där du får chansen att styra ditt arbete fullt ut . Du kan välja om du vill fördjupa dig i något, testa något eller helt enkelt lösa ett irriterande problem som  aldrig hinns med annars.
 

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.