Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
administration.jpg

Site Security Manager - med fokus på säkerhet och riskhantering

Karlskoga, Sweden
Closing date: 9 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

I den här rollen blir du en viktig del av säkerhetsavdelningen som är en stabsfunktion inom Business Support där vi även har kompetenser inom IT, Kvalitet inklusive GDPR, Miljö, Exportkontroll, Etik & Regelefterlevnad och Fastighet. Vi söker nu en driven och erfaren person som är passionerad om säkerhet och har stor förståelse för vår verksamhet.

Din roll

Som Site Security Manager hos Saab kommer du att arbeta i en kontext där avancerade säkerhetshot är en del av vardagen tillsammans med komplexa affärsmiljöer och projekt med stor affärspåverkan.

I din roll kommer du att vara ansvarig för att analysera och stödja verksamheten i deras riskminimering inom fysisk säkerhet, samt uppgiften att identifiera och förebygga säkerhetshot av olika slag. Du kommer också att stödja verksamheten i att hantera externa och interna säkerhetskrav samt vara en nyckelspelare vid hantering av incidenter och vid höjning av säkerhetsmedvetenheten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att omfatta den fysiska säkerheten på plats, både ur ett fysiskt och personligt perspektiv. Du kommer att stödja och samordna verksamheten i säkerhetsrelaterade frågor, samt hantera efterlevnaden. Riskhantering blir en central del av ditt arbete, där du kommer att genomföra riskbedömningar med verksamheten, hantera åtgärder kopplat till riskbedömningen. Incidenthantering inklusive utredningar blir även en del i arbetet. Vidare kommer du att ansvara för att höja säkerhetsmedvetenheten genom information och utbildningar, samt hantera informationssäkerhet.

Din profil

Vi söker en driven och erfaren person med en passion för säkerhet. För att trivas i denna roll ser vi gärna att du har eftergymnasiala studier eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Även tidigare erfarenhet av att arbeta med säkerhetskyddslagstiftning och/eller liknande lagstiftning, samt erfarenhet av att arbeta med olika säkerhetsdiscipliner.

Önskade färdigheter inkluderar erfarenhet av att arbeta för statliga myndigheter eller i ett globalt företag, erfarenhet av att arbeta med incidenthantering och/eller incidentutredningar, samt förmåga att bygga och upprätthålla nätverk och goda relationer både inom och utanför din egen organisation. Förståelse för informationssäkerhetsrelaterade frågor är också mycket önskvärt.

Eftersom vårt arbete innebär samarbete med både lokala och internationella leverantörer samt kollegor från olika avdelningar, är språkkunskaper i både svenska och engelska nödvändiga för att säkerställa tydlig och effektiv kommunikation då det hjälper oss att upprätthålla hög kvalitet och effektivitet i våra processer.

Om du är redo för en ny utmaning i en dynamisk och utvecklande miljö, ser vi fram emot att höra från dig! Berätta i din ansökan varför du skulle vara en perfekt match för vårt team. Dela med dig av dina erfarenheter och ambitioner – vi ser fram emot att höra från dig och lära känna dig bättre! Observera att annonsen kommer ligga publicerad över sommaren och därför kan längre ledtider förekomma. Återkoppling kommer att ske tidigast vecka 33.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här