Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Software Configuration Manager till Gripen E/F

Location
Linköping, Sweden
Closing date
20 January 2022
Apply for this job!

Vi söker dig som är nyfiken på hur man på ett bra sätt vidareutvecklar processer för en komplex produkt och dess verktygsmiljö inom mjukvara.

Din framtida utmaning

Med fokus på process och förändringsarbete så har du möjligheten att påverka vidareutvecklingen av mjukvara till Gripen E/F genom rollen som Software Configuration Manager inom Avionic Software Configuration team.


Du kommer bland annat att arbeta med:

  • Förbättra arbetssätt och driva förändringsarbete.

  • Underhålla mjukvaruprocessen för Gripen E/F.

  • Underhålla och utveckla produkt strukturer.

  • Stödja utvecklare i deras arbete att vidareutveckla verktygsmiljön.


Arbetet bedrivs i team där alla medlemmar uppmuntras och förväntas bidra till teamets gemensamma uppgift, utifrån sin egen kompetens och erfarenhet. Du har ambition att genomföra leveranser med god kvalitet tillsammans med kunniga och trevliga kollegor. 


Din profil

Vi söker dig som tycker om att organisera och sätta en arbetsstruktur för att få en fungerande verksamhet med en god ordning. Som person är du duktig på samarbete, utveckla en god förståelse för verksamhetens behov av vidareutveckling och driva förändringsarbete.


Krav för tjänsten:

  • Din bakgrund är teknisk högskoleutbildning gärna med erfarenhet och intresse av system- och mjukvaruutveckling.

  • Du har intresse/erfarenhet av att jobba med process och förändringsarbete.

  • God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska.


Det viktigaste är att du har rätt grundinställning samt en vilja att lära dig och utvecklas.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart.

Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter.

Verksamheten bedrivs i Sverige, Brasilien, Norge, Pakistan, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och USA.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen in med din ansökan redan idag!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.