Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Software Developer - Mission Support System

Linköping, Sweden
Closing date: 15 April 2023

Är du en mjukvaruutvecklare redo för en ny utmaning? Vi expanderar och söker dig som vill utvecklas inom mjukvaruutveckling! Vi erbjuder en roll i ett vasst utvecklingsteam som jobbar med avancerade produkter, i moderna miljöer, samtidigt som du jobbar för en god sak! Vi på Saab utvecklar morgondagens teknik för att tillsammans skapa en tryggare omvärld.

Du kommer att vara en del av området Ground Support Systems som utvecklar markbaserade stödsystem för Gripen. Systemen är centrala i såväl den taktiska som tekniska loopen för att säkerställa hög tillgänglighet och operativ effektivitet!

Din roll

Vår verksamhet växer med flertalet nya beställningar så därför behöver vi förstärka våra vassa utvecklingsteam med fler medarbetare. Produkten vi jobbar med är ett avancerat system för planering och utvärdering av flyguppdrag, Mission Support System. Huvudsakligt programspråk är C# .Net och vi jobbar i moderna miljöer med automattester och nattliga byggen.

Vilken roll du tar i teamet beror på din profil, tidigare erfarenheter och personliga önskemål. Det innebär att du kan arbeta längs hela utvecklingskedjan eller mer specialiserat, behoven varierar utifrån projekten och teamets övriga sammansättning. Oavsett roll så har du möjligheten att släppa loss din kreativitet och innovationsförmåga, att våga utmana och testa nya idéer! För att uppmuntra det så har vi regelbundet Learning & Innovation Days där du helt väljer vad du vill göra, så länge det tar dig och ditt team framåt!

Din profil

Som person är du positiv, utåtriktad, driven, resultatinriktad och en utpräglad lagspelare. System- eller teknikinriktad utbildning från universitet/högskola är önskvärt men även kunskaper förvärvade genom annan utbildning och arbetslivserfarenhet är intressant.

Vi ser gärna att du också har erfarenheter inom några av följande områden:

  • open source

  • backend-, frontend eller fullstack

  • test och verifiering

Du är trygg i din profession, att presentera och förklara tekniska lösningar. Du gillar att arbeta i team och samarbeta med andra. Att hantera nya frågeställningar och miljöer ser du som en naturlig del av jobbet och du väljer enkla och effektiva lösningar. Du är öppen för att prova på nya teknikområden och vill utvecklas både personligt och professionell, det är din egen nyfikenhet och vilja som sätter gränserna!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av?

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Här på Saab värderar vi vår personal högst! Anledningen är enkel, om vi ska vara bäst inom vårt fält måste vi satsa på våra medarbetare! Vi arbetar mycket med att skapa förutsättningar för långsiktiga karriärvägar genom kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Mer information om vad vi kan erbjuda dig kan du hitta här.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Om du väljer att skicka in personligt brev ser vi det som önskvärt att du fokuserar på din kompetens och vad du kan bidra med.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.