Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Software developer

Location
Halmstad, Sweden
Closing date
31 August 2022
Apply for this job!

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din framtida utmaning

Som mjukvaruutvecklare hos oss har du kompetenta kollegor i en vänlig och stöttande miljö där du kommer att få vara delaktig i ett föränderligt och spännande arbete. Dina resultat kommer att vara till stor samhällsnytta och få stor betydelse för omvärlden. I det lilla teamet är varje medlem delaktig och värdefull för att ta fram erbjudande till kund, därmed har vi god förmåga att värdera och väga olika tekniska lösningar mot varandra utefter kundens behov.

Vi tar kontinuerligt ställning till delvis abstrakta krav med kvalitetsattribut som enkelhet, flexibilitet, interoperabilitet, stabilitet, underhållsmässighet och återanvändbarhet. Naturligtvis finns det en ständigt pågående kontakt med kravställare under hela projektet och ofta finns möjligheten att snabbt få kravställarens syn på teknisk lösning.

Den du är idag

För att bli framgångsrik i rollen som mjukvaruutvecklare tror vi att du har:

  • Ett strukturerat arbetssätt och god analysförmåga
  • En förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp
  • Erfarenhet av konstruktion/ implementation/ underhåll av komplexa tekniska system
  • Förmåga att finna alternativa lösningar på ett problem.
  • Erfarenheter av kundkontakter
  • En förmåga att se alternativa lösningar på problemställningar
     

Kunskap inom något följande tekniska områden efterfrågas C, C++, C#, Java, .Net och SQL. Kunskap inom ytterligare tekniska områden är meriterande. Vi letar både utvecklare för inbyggda system och desktop applikationer.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

På Weaponry Services erbjuder vi ett tekniskt intressant arbete där problemlösning är i första rummet. Vi möter i stort  sett dagligen tekniska utmaningar med stor bredd och av varierande art. Vårt arbete sker oftast i små team vilket gör att ansvaret på den tekniska lösningen till stor del utgår från den enskilda team medlemmen. I det lilla teamet är varje medlem delaktig och värdefull för att ta fram erbjudande till kund, därmed har vi god förmåga att värdera och väga olika tekniska lösningar mot varandra utefter kundens behov.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.