Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Software group manager

Location
Linköping, Sweden
Closing date
27 May 2022
Apply for this job!

Gruppchef Mjukvaruutveckling

Vill du leda mjukvaruutvecklingen i våra högteknologiska dator- och videosystem avsedda för de tuffaste miljöerna och samtidigt bidra till vår affärsframgång? Vill du arbeta i en dynamisk och internationell kontext hos en världsledande leverantör av taktisk elektronik?

Din roll

Vi söker en driven och engagerad kollega med mjukvarubakgrund som söker nya utmaningar, vill utveckla sina ledaregenskaper och påverka vår väg framåt genom att leda vår grupp för mjukvaruutveckling och konfigurationsledning.

I din roll som gruppchef kommer du ansvara för att planera och följa upp det operativa arbetet inom din grupp, men även ur ett mjukvaruperspektiv bidra med din kompetens avseende strategiska vägval för att utveckla och marknadsföra våra mjukvaror som en enskild produkt över tid. Våra medarbetare har både djup och bred kompetens inom i huvudsak hårdvarunära mjukvaruutveckling, men täcker egentligen in allt som krävs för att få våra datorer, displayer, switchar och videonätverk att fungera i de utmanande miljöer de är avsedda för.

Du kommer ha personansvar för din grupp av ca 10 mjukvaruutvecklare och 2 konfigurationsledare och rapportera till vår CTO. Du kommer ha ha ett mycket nära samarbete med vår gruppchef för hårdvara och test och mycket av det operativa arbetet behöver ni kunna leda tillsammans.

Din profil

Vi söker dig med mjukvarubakgrund som är positiv, engagerad, fokuserar på möjligheter och har förmågan att sprida din entusiasm bland dina kollegor och inom ditt team. Du vill ta ett nytt steg i din karriär genom att leda andra och få dina kommande medarbetare att växa. För att trivas i vår verksamhet behöver du inspireras av och gilla utmaningen att arbeta i en komplex miljö i ständig rörelse, med högteknologiska produkter och flertalet parallella projekt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Nödvändiga färdigheter vi ser för denna tjänst:

  • Kompetens inom mjukvaruutveckling. Erfarenhet av mjukvaruarkitekt är meriterande, men inget krav.
  • Högskole- eller Civilingenjörsexamen inom relevant tekniskt område.
  • Ledarskapserfarenhet är meriterande men inget krav.
  • Positiv, kreativ och alltid inställd på att hitta lösningar inom ditt team för måluppfyllnad och lojal att stå bakom fattade beslut.
  • Goda kommunikationsfärdigheter i svenska och engelska, både tal och skrift.
  • Svenskt medborgarskap.

Tidigare arbetslivserfarenhet inom relevanta områden är meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Vår verksamhet bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.

Du kommer bli del av en verksamhet med spetskompetens inom produktutveckling, produktion och leverans av högteknologisk taktiskt elektronik från vår site i Malmslätt. Vi jobbar i en mycket omväxlande verksamhet, med kortare och parallella utvecklingsprojekt med olika inriktning och ny teknik, där vi tillsammans har stor möjlighet till påverkan på produkter och lösningar, men även på arbetssätt och strategier.

Vill du veta mer om våra taktiska lösningar, besök gärna vår hemsida: www.saab.com/ste

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Välkommen in med din ansökan!

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Sista ansökningsdag: 2022-05-27

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.