Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
student.jpg

Software Librarian

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 11 October 2023

Är du nybakad student? Har precis avslutat dina gymnasiestudier inom Teknik- eller Naturvetenskapliga programmet? Har du bestämt dig för att ta ett sabbatsår innan fortsatta studier på universitet eller högskola? Då har vi en uppgift för dig! Vi på Combat Systems söker just nu en Software Librarian.

Vad gör då en Software Librarian? Ja, tänk dig en bibliotekarie, fast istället för att jobba med fysiska böcker ska du här hantera teknisk dokumentation.

Våra mjukvaruutvecklare är grymma på att koda. Att koda och sedan dokumentera sitt arbete är deras vardag. Det innebär att vi har många dokument att hålla ordning på och det är där vi ser att en Software Librarian kan göra underverk och underlätta.

Din roll

Rollen innebär att du kommer att ha daglig kontakt med våra utvecklare. Eftersom vi behöver få ordning och reda på vår dokumentation, så ska du gilla att organisera och strukturera och ha sinne för ordning och reda. Du kommer att vara spindeln i nätet för den här uppgiften!

En annan viktig egenskap du behöver ha är att du behöver känna dig bekväm med att ta lite extra plats i en grupp när det behövs. Det är främst för att du själv ska kunna komma vidare med din egen uppgift.

All vår dokumentation ligger lagrat i ett specifikt verktyg. Det är i verktyget du ska bygga en struktur och skapa ordning för vår dokumentation. Vi förstår att du inte är bekant med verktyget sedan tidigare, så all utbildning kring detta kommer du att få av dina kollegor.

Arbetet kommer innefatta:

  • Organisera och strukturera teknisk dokumentation.
  • Informera och uppdatera dokumentation.
  • Kommunikation med kollegor.

På vårt kontor i Australien kommer det också att skapas en roll för en Software Librarian. Det innebär att du kommer att ha kontakt med en engelsktalande kollega så därför ser vi att du är bekväm med att tala och skriva på engelska.

Din profil

Vi söker dig som har avslutade gymnasiestudier från Teknik- eller Naturvetenskapliga programmet.
Du behärskar engelska i tal och skrift och har ett sinne för ordning och reda.

Denna roll avser en visstidsanställning till juni 2024.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområde Surveillance erbjuder världsledande teknologi som ger lägesbilder och beslutsunderlag för försvar mot olika hot. Portföljen omfattar radar-, telekrig- och ledningssystem samt trygghets- och säkerhetslösningar.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Tycker du att det här låter spännande och lockande, skicka in en ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.