Skip to content Go to main navigation Go to language selector
procurement.jpg

Sourcing Manager

Linköping, Sweden
Closing date: 19 August 2022

Vi söker en  Sourcing Manager som är kommersiellt ansvarig for våra integrerade leverantörer, man ska  ha ett genuint intresse för att jobba med affärsrelation i en dynamisk miljö och tillsammans med vår leverantörsbas och våra interna och externa stakeholders utveckla processer och metoder för att säkra en kostnadseffektiv och värdeadderande  inköpsprocess.


Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Du kommer att jobba med kompetenta och supporterande kollegor i en miljö som bidrar med personlig utveckling. Du kommer att vara del av Aeronautics verksamhetsområde, som är ansvarig for utveckla, producera, marknadsföra, sälja och supportera Aeronautics plattform. Procurement inom Aeronautics är ansvariga för all införskaffning av material för produktion både internt och externt.


Sektionen Installation ansvarar för leverantörsbasen under Aeronautics Procurement. Sektionen så  ingår det tre segment, El, Standard mekanik och Icke metalliska produkter. Installation sektionen består idag av 14 resurser.  Vi söker en Sourcing Manager inom gruppen.


Din roll

Som Sourcing Manager kommer du att ansvara för ett eget produktområde och supportera sektionen att underhålla och upprätta avtal och relationer inom ditt ansvarområde. Vara kommersiellt ansvarig och kontinuerligt utvärdera marknaden konkurrenskraft för den existerande portfolio.


I din roll kommer du att vara ansvarig för att förhandling, hantering och utveckla leverantörskontrakt. Du kommer även jobba nära med interna och externa stakeholders och även Group Procurement. Rollen kommer att ge dig möjlighet att skapa nätverk både externt och internt.


Ansvarsområde

  • Etablera och kontinuerlig utveckla strategier för leverantörsbas

  • Ansvarig för leverantörens kapabilitet och prestanda för att uppnå Saab affärskrav

  • Säkra avtal och kommersiella villkor med leverantör som reflekterar våra affärskrav

  • Identifiera och kvalificera potentiella leverantörer

  • Säkra och följa upp mål inom leverantörsbas  

  • Driva Supplier Teams, med focus/mål att uppnå effektivitet, proaktivitet och kostnadseffektivitet.

Din profil

Vår nya kollega ska vara självständig individ med tekniks och kommersiell  kunskap, samt kunna skaffa sig en helhetssyn och även slutföra affärer och uppnå våra mål. Du ska vara en driven och social person med en hög kommunikations kompetens, som ska  kunna jobba i grupper och driva processer framåt. För att lyckas i rollen så ska du ha dokumenterad erfarenhet inom inköp, förhandling, avtalsskrivning och ha en hög analytisk förmåga. En relevant Högskola/Universitets utbildning och erfarenhet av liknande roll är meriterad. Flytande i svenska både skrift och tal, samt goda kunskaper  i engelska, både tal och skrift. Man ska vara villig att resa i tjänsten.


Andra personliga egenskaper är att man är ansvarstagande, kommunikativ och initiativrik, flexibel person som jobbar i ett team och bidrar mot uppsatta mål. Man ska även vara stresstålig och ha god förmåga att prioritera sitt jobb när man har toppar.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.


Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här


Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.