Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
procurement.jpg

Spännande möjlighet inom inköpskvalité: Supplier Quality Manager

Karlskoga, Sweden
Closing date: 13 August 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Som Supplier Quality Manager (SQM) hos Saab Dynamics implementerar och säkerställer du vår inköpsstrategi, policy och rutiner. Du övervakar inköpskvalitetsprocesser och samarbetar aktivt med leverantörer för att uppfylla kvalitetskraven. Du identifierar och åtgärdar kvalitetsavvikelser, dokumenterar och rapporterar resultat, och använder kvalitetsverktyg för att förbättra inköpskvaliteten. Dessutom hanterar du leverantörsrevisioner och utför utvärderingar för att säkerställa deras produktkvalitet och leveransförmåga. Du arbetar nära inköps-, utvecklings- och produktionsavdelningarna för att lösa kvalitetsfrågor med leverantörer.

Din profil

Vi söker dig med analytiskt sinne och hög social kompetens. Du kommer att få stort ägandeskap över dina arbetsuppgifter och ha stora möjligheter att utvecklas inom rollen. Du behöver vara lösningsorienterad och uppskatta att ta dig an kluriga uppgifter, både självständigt och tillsammans med andra.

Eftersom vårt arbete innebär samarbete med både lokala och internationella leverantörer samt kollegor från olika avdelningar, är språkkunskaper i både svenska och engelska nödvändiga för att säkerställa tydlig och effektiv kommunikation då det hjälper oss att upprätthålla hög kvalitet och effektivitet i våra processer.

Meriterande för rollen är kunskap om relevanta standarder som ISO 9001 och ISO 14001, samt förmågan att läsa och tolka tekniska ritningar. Färdigheter inom mätteknik och användning av kvalitetsverktyg är också värdefulla. Kunskap och erfarenhet kring PPAP är en stor fördel.

Vi värdesätter erfarenhet av universitets- eller högskolestudier och ser det som en stor fördel för denna roll. Det är dock viktigt att understryka att detta inte är ett krav. Vi välkomnar ansökningar från kandidater med varierande erfarenhetsnivåer, från nyutexaminerade till seniora yrkesverksamma. Berätta i din ansökan varför du skulle vara en perfekt match för vårt team. Dela med dig av dina erfarenheter och ambitioner – vi ser fram emot att höra från dig och lära känna dig bättre!

Observera att annonsen kommer ligga publicerad över sommaren och därför kan längre ledtider förekomma. Återkoppling kommer att ske tidigast vecka 33.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här