Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Specialist inom krav och verifiering

Linköping, Sweden
Closing date: 25 September 2023

Vi söker dig som har erfarenhet inom krav och verifiering och som nu vill vidareutveckla dessa kunskaper kopplat till flygsäkerhetskritiska system. Skulle du vilja bli en del av vårt härliga gäng?

Din roll

Du kommer tillsammans med andra fantastiska specialister inom området Primärdata, Navigering och Landning ansvara för att de funktioner vi tar fram testas på ett korrekt sätt, antingen i rigg eller i flygplan, för att sedan realiseras i Sveriges coolaste produkt – Gripen E.

Du kommer även vara delaktig i att ansvara för kravstängningen inför leverans av funktioner till navigationssystemet i Jas 39 Gripen. Exempel på funktioner kan vara flygplanets höjd, fart, position och navigations- och landningshjälp.

Du kommer att ingå i teknikledningen, ett team med blandad erfarenhet och kompetens som kompletterar varandra bra för att vi ska lyckas med våra åtaganden. Rollen är mångsidig och erbjuder stor möjlighet att utveckla, bredda och fördjupa sig i teknikområdet. I ditt arbete har du många kontaktytor mot flygplanets andra teknikområden, flygprovingenjörer och piloter samt kontakter med nationella och internationella leverantörer och kunder.

Några exempel på arbetsuppgifter kan vara

 • Ta fram Validerings & Verifieringsstrategier (V&V) för krav på delsystem.
 • Se till att vi har spårbarhet mellan delsystemkrav och kundkrav samt certifieringskrav
 • Säkerställa att testfall för riggprov och flygprov möter V&V-strategier
 • Skriva problemrapporter på avvikelser som uppstår vid provning
 • Se till att vi har spårbarhet mellan testfall och krav
 • Medverka i riggprov med pilot i kabin eller där du själv sitter i kabin
   

Din profil

Vi ser gärna att du har:

 • Teknikinriktad examen från universitet/högskola
 • Känsla för ordning och reda, vilket behövs då arbetet till stor del berör flygkritiska system
 • God skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga, både i svenska och engelska
 • Erfarenhet av att arbeta med kravhantering

Som person är du nyfiken och har god samarbets- och initiativförmåga. Det är meriterande om du har erfarenhet av systemarbete och/eller mjukvaruutveckling och arbete med kritiska system från t.ex. flyg- eller fordonsbranschen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderandemedarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Du kommer bli en del av ett härligt team med blandade åldrar, män och kvinnor som tycker om att ha kul på jobbet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Välkommen med din ansökan!

Bifoga både CV och personligt brev i din ansökan.

Nedan kan du läsa mer om våra medarbetare och deras nuvarande projekt:

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.