Skip to content Go to main navigation Go to language selector
quality-management.jpg

Stabs- och Kvalitetschef Saab i Östersund

Östersund, Sweden
Closing date: 18 September 2022

Är du en trygg ledare med stor passion för kvalitetsfrågor? Vill du utveckla vårt kvalitetsarbete och stärka vår Stab? Vill du bidra till att försvara frihet och demokrati? I så fall vill vi gärna träffa dig!

Din roll

Som vår nya Stabs- och Kvalitetschef kommer du att ansvara för vårt kvalitetsarbete, verksamhetsutveckling och administrativt stöd till avdelningen. Du kommer arbetsleda en mindre grupp med arbetsuppgifter inom verksamhetsutveckling och administrativt stöd. Inom kvalitetsarbetet bidrar du själv med ämneskunskapen och utför arbetsuppgifter inom det området. Du blir en del av avdelningens ledningsgrupp där vi tillsammans ser till att utveckla verksamheten framåt.

I den här rollen kommer du även att delta i projekt genom att ta fram miljö- och kvalitetsplaner samt vara riskkoordinator i större projekt. Vidare kommer rollen även innebära att hantera reklamationer till leverantörer och kundklagomål. Vara engagerad i avdelningens målarbete samt mäta och redovisa måluppfyllnad och KPi:er. Göra Leverantörsrevisioner samt vara delaktig i leverantörsbedömningar. Göra Internrevisioner inom Affärsenheten och andra delar av SAAB. Vara delaktig i avdelningens förbättringsarbete.

Placeringsort för denna tjänst är Östersund men det finns även möjlighet att sitta på vårt kontor i Åre.

Profil

Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för kvalitetsfrågor och vill vara delaktig i att vi lyckas utveckla långsiktiga system med god leveransprecision. Du tycker om ordning och reda, är strukturerad och noggrann samt trivs med att jobba såväl enskilt som i team. Du har god kunskap inom ISO 9001. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap om ISO 17025 och ISO 45000. Samt har utbildning inom revisionsteknik och erfarenhet av att göra revisioner.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

På avdelningen Infrastructure and Land Systems i Östersund bidrar vi med att leverera tjänster och systemintegrationer inom en rad områden som fältsjukhus, räddningstjänst, flygplatsljus, reservkraft, fordon mm. Vi har även en verkstad som bland annat kan ta fram prototyper för serietillverkning och som gör service och underhåll på en del av Försvarets fordon. Våra medarbetare är vår absolut värdefullaste tillgång. Vi är ungefär 120 medarbetare inom en rad olika områden såsom tekniker, projektledare, ingenjörer, sjuksköterskor, mekaniker, svetsare mm. Sveriges försvar är i mycket expansiv fas och tillsammans bidrar vi till att bygga upp vår försvarsförmåga och göra vårt samhälle mer robust mot en rad olika påfrestningar.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.