Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
procurement.jpg

Strategisk inköpare till eftermarknad civilt och militärt flyg

Linköping, Sweden
Closing date: 6 August 2023

Saab koncernen förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Här på Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Är du van att verka i komplexa miljöer? Drivs du av att se till långsiktiga och personliga relationer med leverantörer? Saab AB, Aeronautics – BU Aviation Services söker en Strategisk inköpare inom Eftermarknad med placering i Linköping.

Din roll

I rollen som Strategisk Inköpare Eftermarknad äger du relationen med många av de största leverantörerna i flygbranschen. Du leder de interna inköpsteamen fram till de mest optimala besluten och åtgärder för att hålla våra åtaganden mot kund kring underhåll och uppgradering av deras Saab340, Saab2000 och Global6000 flygplan.

Rollen präglas av stort eget ansvar, många kontaktytor internt som externt. Beroende på produkternas fas kommer du att ha direkt kontakt med delar av Saabs företagsledning, försäljningsorganisationen och vår design organisationen, vilket skapar korta beslutsvägar och en stor känsla av delaktighet. Vår avdelning är i en stark tillväxtfas och vi utvecklar vårt arbetssätt konstant mot att möta en eftermarknad som kräver en tillförlitlig och kostnadsmedveten support. Du kan även bidra till utvecklingen av våra verktyg och arbetssätt.

Din profil

För att lyckas i rollen bör du ha några års erfarenhet av arbete i internationell miljö. Du ska ha deltagit eller ansvarat för förhandlingar och kontraktsskrivning. Din affärsengelska bör vara på högsta nivå och du har arbetat med inköp, försäljning men även logistik.  Du ska ha en gedigen analytisk förmåga och Excelkunskaper.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper. Du har god förmåga att arbeta självständigt likväl i team, och arbetar mot uppsatta mål och tidplaner. Du är drivande, kommunikativ och har en fallenhet för att skapa relationer, samt bygga och underhålla ditt nätverk.

Vad du blir en del av

Avdelningen Sourcing and Supply äger upphandlings- och relationsansvaret med leverantörerna för alla produkter, system och eftermarknadslösningar inom Saabs Airborne Early Warning projektverksamhet. Projekten löper generellt över 4-5 år och Inköp är med tidigt i försäljningsprocessen. Vårt arbete är nyckeln till Saabs förmåga att leverera produkter som GlobalEye och Saab 2000 AEWC och att säkra dess långa livscykel.

Inom Sourcing och Supply finns också sektionerna dedikerade till Project, Supply Chain Inköp och Leverantörskvalitet. Inköpsteamen tar det fram strategier och aktionsplaner för respektive leverantör i samarbete med teknikansvariga och projektledningen.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Låter rollen intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt. Urvalet sker löpande.

Placering för denna tjänst är Linköping.

Kom och gör skillnad!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.