Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
procurement.jpg

Strategisk inköpare till Saab Barracuda

Gamleby, Sweden
Closing date: 8 October 2023

Vill du vara med och spela en central roll i arbetet mot vårt gemensamma mål – keeping people and society safe? Brinner du för inköpsfrågor rent generellt och vill arbeta fördjupat med inköpsstrategier, kvalitet och tillförlitlighet i leverantörsbasen? I så fall kan du vara vår nästa Strategiska inköpare till Saab Barracuda!

Din roll

I rollen som Strategisk inköpare kommer du i huvudsak arbeta med resursförsörjning av komponenter och material inom en tillverkande industri på en strategisk nivå men även operativa inslag kan förekomma i tjänsten. Rollen innefattar ett tätt samarbete med olika funktioner inom produktionsenheten men även mot sälj och utveckling.

Rollen inkluderar också leverantörsutveckling och avtalsförhandling, liksom utveckling, planering och implementering av effektiva inköpsstrategier i linje med företagets affärsstrategi. Fokus ligger också på att optimera kostnader, kvalitet, leverans och tillförlitlighet hos leverantörer och levererade produkter. Viktigt är att säkerställa att leverantörsbasen håller hög kvalitet och har kapacitet att möta företagets nuvarande och framtida behov.

Huvudsakliga ansvarsområden:

 • Säkerställa att vi uppnår hög kvalitet, leveranssäkerhet och rätt totalkostnad för våra viktigaste komponenter
 • Samarbeta med leverantörer för att säkerställa långsiktighet och rätt inköpsvillkor
 • Övervaka leverantörsprestationer, inklusive kvalitet, leveranstid och leveranssäkerhet
 • Följa marknadstrender, leverantörslandskap och branschstandarder
 • Ansvara att inköpsarbetet sker affärsmässigt och i enlighet med gällande regler och lagar

Hos oss kommer du vara omgiven av personer som bryr sig, inte bara om verksamheten eller affärerna utan också om varandra. Samarbete, ödmjukhet, hjälpsamhet och prestigelöshet är ledord i vårt team. Vi på Barracuda tror på en kultur som bygger på tillit, samarbete och transparens, håller du med kommer du garanterat att trivas hos oss!

Din profil

Vi tror att du har några års erfarenhet som Strategisk Inköpare. Vi ser gärna att du har en för tjänsten relevant utbildning men detta är inget krav. För att trivas i rollen besitter du en god förmåga att samarbeta då du kommer jobba i olika forum och projektgrupper. Du har en beprövad arbetsstruktur och motiveras av att ha frihet under ansvar.

Vi ser gärna att du är kreativ och att du inte är rädd för att komma med nya idéer och förslag kring såväl stora som små delar i det dagliga arbetet. Du har förmågan att se helheten men kan även sätta dig in i detaljer och se samband. Då vi deltar i många olika projekt är det en fördel att kunna applicera ett analytiskt angreppsätt för att lösa nya uppgifter.

Krav för rollen:

 • God svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort då resor kan förekomma i tjänsten
 • Flexibel inför resor utanför landet

Meriterande:

 • Erfarenhet av förhandling och avtal. Analytisk förmåga, kostnadsuppföljning
 • Utbildning inom teknik och/eller ekonomi på högskolenivå, gärna med inriktning på Inköp och Supply Chain.
 • Goda kunskaper i Officepaket
 • Goda kunskaper i Monitor

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Saab Barracuda är världsledande inom Vilseledning och Kamouflage med affärer över hela världen. Arbetsmiljön är mycket kreativ och erbjuder stora möjligheter för egna initiativ och personlig utveckling. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen med din ansökan!
 

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.