Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
procurement.jpg

Strategisk junior inköpare

Linköping, Sweden
Closing date: 8 March 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Vi på Aerospace Systems växer och söker dig som vill utvecklas i vårat starka strategiska Inköpsteam som kännetecknas av tempo, driv och stor affärsmässighet. Är du i början av din Strategiska inköpskarriär och brinner för att göra bra och långsiktiga affärer? Då kan det vara dig vi söker!

Vår avdelning står inför en tillväxtresa där nya positiva utmaningar innebär att vi behöver komplettera avdelningen med ytterligare en Strategisk Inköpare. Du kommer få coachning och chansen att utvecklas tillsammans med avdelnings starka och engagerade inköpsteam.

Som Strategisk Inköpare hos oss kommer du att ansvara för ett antal leverantörer i din kategori. Du kommer att driva olika förhandlingar samt se till att vi skapar bästa möjliga värde som möter kundens och verksamhetens behov. Du driver och jobbar i leverantörsteam med mål att kontinuerligt utveckla, utvärdera och säkerställa konkurrenskraften hos dina leverantörer som du är kommersiellt ansvarig för.

Du kommer att bygga ett stort nätverk internt inom Saab och externt hos leverantörer.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat att:

 • Förhandla och aktivt arbeta med ständiga förbättringar för att nå lägsta totalkostnad

 • Arbeta i kostnadsreduceringsprojekt

 • Förhandla, utveckla och säkerställa efterlevnad av leverantörsavtal med stöd från legal

 • Utveckla och implementera inköpsstrategier inom din kategori

 • Säkra och arbeta mot avdelningens mål och KPI:er

 • Utveckla relationer med nya och gamla leverantörer

Din profil

Vi söker dig som har minst ett års erfarenhet från strategiskt inköpsarbete och som har stort driv och vill framåt i din utveckling som Strategisk Inköpare. Vi tror att du som person är innovativ och lösningsorienterad och trivs i en roll där du får arbeta självständigt, likväl som i team. Du leder dig själv och andra mot resultat och mål med din kunskap och positiva attityd!

För att vara framgångsrik i rollen ska du ha:

 • Minst ett års erfarenhet från Strategiskt inköpsarbete

 • Kandidatexamen/magisterexamen eller Yrkeshögskola med inriktning mot inköp

 • Erfarenhet av leverantörsförhandlingar

 • Förmåga att förhandla och utforma ram och pris-avtal med stöttning av våra jurister

 • En mycket god kommunikationsförmåga på svenska och engelska, i tal och skrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.
 

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.
 

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.
 

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Avdelningen Strategic Sourcing inom Aerospace Systems är ansvariga för den kommersiella, strategiska delen av Inköp för vår tillverkning i Sverige och i USA. Inom vårt ansvar ligger att skapa kommersiella förutsättningar för materialförsörjning till bl. a T7, Boeing 787 och Airbus A320.

Våra medarbetare samarbetar inom leverantörsteam och har en tät och direkt dialog med affären.


Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.