Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
procurement.jpg

Supplier Quality Engineer- Är du nyexaminerad?

Linköping, Sweden
Closing date: 6 June 2023

Bli en del av den globala flygplansindustrin och arbeta med vår leverantörskvalité inom Saab Aerospace Systems i Linköping! Vi arbetar med kunder som Airbus och Boeing och med leverantörer i bland annat USA, Indien, Europa.

Din Roll

Vi söker nu nya medarbetare inom vår sektion för Leverantörskvalitet. Som Supplier Quality Engineer är du ansvarig för att löpande förbättra och bibehålla kvalitén hos våra leverantörer och på våra artiklar. I din roll ingår bland annat att:

  • Arbeta proaktivt med att förutse och förhindra kvalitetsproblem hos leverantör genom att arbeta med ständiga förbättringar

  • Säkra efterlevnad av Saabs och våra kunders kvalitetskrav genom hela leverantörskedjan.

  • Hantera korrigerande åtgärder

  • Delta i Saabs leverantörsteam

  • Kontinuerligt analysera, identifiera och initiera förändringar med fokus på kvalité.

  • Tillsammans med Strategiskt inköp utvärdera, godkänna och välja leverantörer

  • Granska dokument vid första leverans.

Din profil

Vi letar efter dig som har en relevant högskoleutbildning inom till exempel kvalité, maskinteknik, ekonomi. Rollen kräver även mycket goda kommunikationsfärdigheter i tal och skrift i både engelska och svenska. Den stora floran av inköpta artiklar kräver en person som vill lära sig att förstå tillverkningsprocesser, nya artiklar och nya kund- och Saabkrav.
 

Att ha många gränssnitt både internt på Saab och med våra kunder ska kännas motiverande och spännande! Resor utomlands är ett inslag i rollen då du ibland behöver vara på plats hos våra leverantörer för att se deras verksamhet och förstå våra gemensamma utmaningar.
 

Du är nyfiken, jobbar metodiskt och samtidigt som du är social, lyhörd och trivs att samarbeta med andra. I rollen som Supplier Quality Engineer behöver du ha förmågan att ta egna beslut och lyfta blicken för att se till helheten. Det är även en stor fördel om du har erfarenhet av att arbeta internationellt.


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Din placering blir på affärsenhet Aerospace Systems. Affärsenheten utvecklar, industrialiserar och tillverkar flygplansstrukturer med integrerade system för civila kunder såsom Airbus och Boeing samt tillsammans med Boeing för trainer T-7A. Sektionen för Leverantörskavlitet och industrialisering tillhör Inköp. Sektionen har i dag ca 11 medarbetare och kommer att växa under året.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.