Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Supply Quality Manager - Electronics

Linköping, Sweden
Closing date: 12 February 2023

Vi söker dig som vill vara en del av vår inköpsorganisation och arbeta som Supply Quality Manager på Saab Dynamics.

Din framtida utmaning

I din roll som Supply Quality Manager kommer du att kvalitetssäkra inköpta artiklar, material och delsystem inom varugruppen Elektronik. I din roll ingår det att säkerställer implementationen av SAABs inköpsstrategi, -policy och -rutiner. Du förväntas ta ansvar för kvalitetskraven i offertförfrågningar, avtal och inköpsordrar. Du kommer också att delta i inköpsberedning.

Det är ditt ansvar att genomföra revisioner av leverantörer och produkter på plats hos leverantörer. Som Supply Quality Manager kommer du att kvalitetssäkra och kontrollera våra leverantörers kvalitetsprestanda. Du kommer driva korrigerande åtgärder samt jobba med förbättringsprogram tillsammans med leverantörerna. Du kommer även att ansvara för reklamationer för material som inte uppfyller specifikation, inklusive att granska samt godkänna leverantörernas reklamationssvar.

Förutom nära kontakt med leverantörer så kommer du även samarbeta med övriga kvalitetsfunktioner inom företaget.

Resor förekommer regelbundet, främst inom Sverige, men ibland inom Europa.

Din Profil

Du är högskole- eller civilingenjör alternativt har en mycket gedigen erfarenhet inom elektronik inklusive elektronikproduktion. Du har erfarenhet av kvalitetssäkring och har god kunskap om kvalitetsverktyg såsom rotorsaksanalys, kapabilitet, riskanalys, 8D, mätsystemanalys e.t.c.

Det är meriterande att ha dokumenterad kompetens inom processrevision samt mångårig erfarenhet från leverantörskvalitetsarbete. Vi ser gärna att du är en strukturerad person med ett analytiskt sinne. Du är serviceinriktad , van att ta egna initiativ samt har en stor förmåga att kommunicera och samarbeta. 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Inköpskvalitet i Linköping är en av två sektioner inom inköpsorganisationen på Saab Dynamics. Vi är för närvarande 12 medarbetare men växer löpande. Arbetet sker tillsammans med inköpare i varugrupper: Elektronik, Mekanik, Icke-metalliska komponenter, Framdrivning & verkan samt System.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

  

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.