Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Support Manager

Location
Linköping, Sweden
Closing date
11 September 2022
Apply for this job!

Support Manager

Brinner du för service och att alltid leverera bästa möjliga resultat? Vill du bidra med din kunskap och nyfikenhet inom Support och eftermarknad ? Till rätt person erbjuder vi nu en självständig roll där du får göra skillnad och får möjlighet att utvecklas i en dynamisk och expansiv verksamhet. Hos oss får du använda och utveckla ditt affärssinne och analytiska förmåga genom att driva hela processen från förfrågningsunderlag till kompletta anbud.

Om rollen

Vi söker nu en driven, kommunikativ och serviceminded Support Manager, med teknikintresse, till Saab Tactical Electronics i Malmslätt.  Som person är du självgående, van vid att påverka och ta ansvar. Som Support Manager är det ditt ansvar att säkerställa och hålla ihop supportflödet gentemot våra kunder. Det är viktigt att du är social och duktig på att samarbeta och att du är stresstålig och van att hålla många bollar i luften. Du kommer även att vara delaktig och ansvara för koordineringen av mindre leveransprojekt utöver supportärendehanteringen. Ett stort plus är om du har erfarenhet av att läsa och tolka avtal.


Dina arbetsuppgifter:

I rollen ingår ansvar för nedanstående uppgifter

 • Skicka kostnadsförslag till kund för reparation av enheter
 • Ansvarig för Supportärendets genomförande och resultat
 • Hantera, prioritera och bevaka pågående Supportärenden
 • Ta fram offerter för merförsäljning
 • Skapa arbetsorder för produktionsberedning i vårt affärssystem Sherpa (för reparenter)
 • Säkerställa att leveranser sker i rätt tid och rätt kvalitet.
 • Säkerställa att tidskritiska inköp verkställs i tid.
 • Initiera och följa upp progress i produktion.
 • Kontinuerligt följa upp och rapportera ekonomisk progress och prognos kopplat mot tidplan.
 • Point of contact för all kommunikation mot kund
 • Koordinera mindre leveransprojekt

Din Profil

Egenskaper

Som person är du självgående, trygg och stabil och van att arbeta självständigt.

God kommunikativ förmåga då dialog sker med många olika gränssnitt och intressenter i denna funktion. Du ser det som naturligt att tillsammans med kollegor utveckla och förbättra verksamheten för att skapa en teamorienterad miljö.

Du är öppen, nyfiken och trivs i en dynamisk verksamhet där du får vara med och driva och påverka arbetet samtidigt som du får möjligheten att själv utvecklas.

Erfarenheter och kunskaper

 • Grundläggande kunskaper inom kalkylering
 • Erfarenhet av att hantera kunder per telefon och mail i en supportfunktion
 • Erfarenhet av administration såsom order och fakturering
 • Eftergymnasial  yrkesutbildning  inom relevant område eller motsvarande erfarenhet genom tidigare uppdrag.
 • God kunskap inom affärssystem och företrädsvis i logistik modul, ex IFS.
 • Kunskaper i engelska i såväl tal och skrift är ett krav.
 • Kunskaper i att läsa och tolka avtal samt erfarenhet av avtalsförhandling.

Om rollen låter intressant, tveka inte att skicka in din ansökan då vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du kommer att bli en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Saab Tactical Electronics i Malmslätt ansvarar bland annat för utveckling och support av fordonsbaserade elektronik, dator- och videosystem till våra globala kunder.

Produktområdet ”Vehicle Electronics” ansvarar för utveckling, tillverkning och försäljning av dator- och videosystem för bland annat markfordon och handburna system. Verksamheten omfattar systemintegration, utveckling av inbyggda datorsystem och supportåtaganden inom områden såsom datorteknik, avancerad videoöverföring, displayer och sensorintegration.

Placeringsort för denna tjänst är Linköping, Malmslätt.

Vill du veta mer om våra taktiska lösningar, besök gärna vår hemsida: www.saab.com/ste.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.


Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.