Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Support-tekniker/DevSecOps engineer

Linköping, Sweden
Closing date: 8 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Du kommer i rollen som Supporttekniker/Devops Engineer vara en viktig spelare i teamet som ansvarar över vidareutveckling och drift/support av tekniska tjänster för hela SAABs verksamhet. Fokuset för den här tjänsten ligger vid att supportera och felavhjälpa och arbeta fram de bästa tekniska lösningarna för informationsutbyte mellan olika verksamheter inom SAAB. Uppgiften är utmanande och ställer höga krav på IT-säkerhet, driftsäkerhet och användarvänlighet.  Vi söker dig som har ett stort intresse för IT samt trivs med att ha varierande uppgifter.

Exempel på vad vi jobbar med:

 • Support/felavhjälpning i olika miljöer

 • Designa och utveckla IT-system, infrastruktur-tjänster för informationutbyte

 • Virtualisering

 • Autentiering och behörighetsstyrning

 • Drift av infrastruktur-tjänster

 • Monitorering

Din profil

Så, vem är stjärnan vi behöver? Jo, vi söker sig som är riktigt hungrig på att lära dig nya saker, en tekniknörd uti fingerspetsarna med kanske ett par års erfarenhet inom DevOps (”You built it – you run it.”). Att arbeta i team driver dig, då samarbete får dig att utvecklas ännu mer. För oss är det viktigt att vi är ett sammansvetsat team, även om vi inte alltid kan träffas fysiskt. Därav är B-körkort önskvärt, så du kan hälsa på dina kollegor ibland på andra orter.

Att vara serviceinriktad faller dig naturligt, du har ett kundfokus och tummar aldrig på att göra ett noggrant arbete. Du är nyfiken och delar gärna med dig av nya idéer, samt har en ambition att driva arbetet mot automation och hitta effektivare arbetssätt och samverkan. Du måste kunna prata, skriva och förstå svenska och engelska flytande, då mycket av arbetet ska dokumenteras.

Det är meriterande om du har erfarenheter av liknande arbetsuppgifter sedan tidigare. Detta kan exempelvis handla om erfarenheter och kompetenser inom:

 • Systematisk felsökning/felavhjälpning

 • Arbete i ärendehanteringssystem

 • Slutanvändarsupport

 • Microsoftmiljö

 • Active Directory

 • Azure DevOps

 • Linux

 • Grundläggande kunskap inom infrastruktur, servrar, nätverk, SCCM, Databaser etc.

 • ITIL

 • Dokumentation

 • Scriptning, Phyton,PowerShell etc

 • Sql

 • Automation, ansible

 • CI/CD pipelines

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

När du kommer till jobbar på Saab, kan du alltid vila i tanken att det du gör vid din dator fram till dagens första fikastund inte bara gör skillnad för dig, din familj, för Saab och för Sverige, utan även för människor på andra sidan jorden. Du är en den av något större, en del av möjligheten för länder att kunna försvara sina gränser och för generationer att få fortsätta leva i de hem som deras förfäder kämpat för att behålla. Du är en del av oss.

Inom Saab Group IT ansvarar vi för att utveckla, supportera och drifta företagets infrastruktur, produktions- och utvecklingsmiljöer. Detta innebär exempelvis att vi arbetar med servrar, lagring, nät, databaser och klienter med mera. Då vi är ett stort gäng så befinner vi oss utspridda på olika ställen i landet, därav kan du välja om du vill arbete med oss i Göteborg, Linköping, Karlskrona, Stockholm eller Malmö.

Arbetet sker i säkerhetsklassade lokaler och verksamhetsorter och kräver arbete på plats i dessa. Begränsade möjligheter till hybridarbete.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.