Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Supportingenjör

Linköping, Sweden
Closing date: 24 March 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.
 

Din roll

Vi behöver utöka vårt team med en Supportingenjör till vår sektion Special Mission Aircrafts. Vår sektion ansvarar för att ta fram reparationslösningar och konstruktionsunderlag för att genomföra modifikationer av våra nya Special Mission Aircrafts affärer. Vi genomför även uppdateringar av redan befintliga produkter.

Vi agerar även kundsupport vilket innebär reparationsunderlag och supporterar den flygande flottan som opererar världen över, både civila och militära. I rollen som supportingenjör kommer du ha direktkontakt med kunderna och vid behov, även genomföra besök hos operatörer för att inspektera uppkomna skador eller bistå vid reparationer. Vilket innebär att du i arbetet kan komma ha kontakt med kunder och leverantörer.

Konstruktionsarbetet bedrivs tvärfunktionellt, i samarbete med angränsande kompetensområden såsom Systeminstallation, Inköp, Luftvärdighetskontor, Hållfasthet och Produktionsteknik.

Din profil

För denna roll lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är analytiskt lagd och besitter förmåga att se lösningar och förbättringar på komplexa problem. Du ser det som självklart att kunna arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi ser även att du har en god kommunikativa förmåga, där skapar goda relationer med såväl interna som externa medarbetare.

För att lyckas i rollen har du även:

  • Eftergymnasial utbildning inom mekanik, teknik eller flyg
  • Tidigare erfarenhet av arbete inom skrovkonstruktion, konstruktion eller reperationslösningar
  • Goda kunskaper inom ritläsning såsom 2D-underlag
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här.