Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Svetskoordinator

Karlskrona, Sweden
Closing date: 7 August 2024

Svetskoordinator

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Som Svetskoordinator hos sektionen Welding Control har du ansvaret för att bestämma hur svetsar ska göras för att möta specificerade krav med hänsyn till svetsbarhetsproblem som kan uppstå i förhållande till materialen som används, processer och tillverkningstekniker. Detta inkluderar att säkerställa att rätt svetskvalitet uppnås och att föreskrifter, standarder, specifikationer och andra kundkrav är uppfyllda.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Svetsteknisk resurs för produktions- och underhållsprojekt

  • Framtagning av WPS, WPQR, pWPS, svetsprov

  • Hantering av svetsrelaterade avvikelser

  • Dokumentgranskning

Din profil

Vi söker dig som trivs i en koordinerande roll där det är viktigt att samarbeta och skapa goda relationer. Vidare är du självgående och noggrann gällande att följa och hänvisa till de regelverk som råder.

Följande ser vi som krav

  • Erfarenhet av tung industri och svetsning av komplexa strukturer.

  • Förståelse för, och kunskap om, ISO 3834-serien och ISO 14731

  • Erfarenhet av felsökning av svetsrelaterade problem

  • Kunskap om relevanta väsentliga svetsarbeten och relaterade uppgifter

  • Teoretiska kunskaper till en nivå som är relevant för tillverkaren

  • Minst IWS-utbildning

Har du utöver detta kunskaper i Weldeye för hantering av WPS, WPQR, certifikat och avvikelser är det meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här