Skip to content Go to main navigation Go to language selector

SW Engineer

Location
Linköping, Sweden
Closing date
8 July 2022
Apply for this job!

Vill du vara med och leverera flygplanssimulering i världsklass? Vi på Aircraft Simulation ansvarar för den mjukvaruplattform som simulerar ett komplett Gripen stridsflygplan. Frågar du oss, så är det den mest intressanta och utmanande produkt som finns på SAAB.

 

Din roll

Som utvecklare hos oss kommer du absolut inte till ett färdigdukat bord. Vi har en otroligt komplex produkt som stundtals ger oss gråa hår, men även en stor tillfredsställelse när vi tillsammans löser problem. Vi har stort leveransfokus, samtidigt så tycker vi det är viktigt att kunna varva ner över en fika eller andra roliga aktiviteter med trevliga kollegor. Vardagen som utvecklare är väldigt varierande från diskussioner kring lösningar, till fokuserad kodning, till att själv testa koden i en av simulatorerna, till dokumentation.

 

Din profil

Du älskar att skriva kod och vet att du är väldigt bra på det. De språk vi använder främst är C, C++, ADA & Python, men även lite Fortran dyker upp ibland. Våra vanligaste verktyg finns i Atlassian sviten (Jira, Bitbucket & Confluence). Behärskar du något av dessa språk är det bra, men vi ser inte heller några problem med att du inte gör det, bara du har rätt driv och engagemang så lär du dig snart! Du får både vara nyexaminerad eller en som har flera års erfarenhet, bara du tycker profilen stämmer in på dig.

 

För rollen ser vi att du har:

  • Relevant akademisk examen inom data/it/systemvetenskap eller arbetslivserfarenhet som kan ses som likvärdig
  • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser även gärna att du:

  • Tycker programmering är livet.
  • Är bekväm med att ta egna initiativ i ett tekniskt kompetent team. 
  • Har en god analytisk förmåga där du kan se samband och behov.
  • Inspireras av att ta ansvar och driva förändringar genom ny teknik och tankesätt.
  • Tycker om att samarbeta, sprida kunskap och bidra med nya idéer.
  • Ser laget före jaget.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter.

Sektionen Aircraft Simulations är idag 27 personer fördelat på fyra team som har sina respektive ansvarsområden. Du blir en del av ett härligt gäng med olika erfarenheter där vi hjälper varandra och är prestigelösa, laget framför jaget alltså.

Vi jobbar efter scrum-ish principer och det agila manifestet är en ledstjärna för vårt tankesätt. Vi arbetar på att bli så självorganiserade som vi bara kan. Ständigt lärande och innovation är viktigt, därför har vi vart tredje fredag en learning & innovation day. Under denna dag ges vi möjligheten att lära av varandra och kunna få tid för att testa nya saker eller lösa det där irriterande problemet som man aldrig får tid till annars.

Vänta inte med att skicka in din ansökan, vi kommer göra urval löpande. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska

 

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.