Skip to content Go to main navigation Go to language selector

SW verifierare med passion för Continuous Integration!

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
11 February 2022
Apply for this job!

Om du trivs i en kreativ miljö och gillar att hitta lösningar på problem genom att arbeta i tvärfunktionella utvecklingsteam är vi platsen för dig! Vårt mål är att bli ännu bättre på att utveckla mjukvara med fokus på test.

Din roll

Du kommer ingå i ett tvärfunktionellt agilt team. Där finns stora möjligheter att utvecklas och prova nya utmaningar samtidigt som det finns stora möjligheter att vara med och påverka såväl våra produkter som arbetssätt. Trenden är att andelen programvara och dess komplexitet ökar kraftigt i våra produkter. Samtidigt ökar krav på kortare ledtider och feedback-loopar. Vi hoppas att du är en av våra framtida nyckelspelare som vill lyfta oss avseende ett bra flöde från krav till levererad mjukvaruprodukt.

Dina uppgifter kommer bestå av:

  • Specificera och planera mjukvarutester

  • Testa/integrera/verifiera applikationsprogramvara i komplexa radarsystem

  • Vidareutveckla testmiljöer och tillhörande metodik

  • Utveckla applikationsmjukvara för flygande radarsystem

Din profil

Du är troligtvis en programvaruutvecklare med några års arbetslivserfarenhet. Du har ett intresse för mjukvarutest och gärna kunskap inom Continuous integration och automatiska tester. Det är viktigt att du gillar att samarbeta med andra och månar om teamets bästa. Du är en person som gillar ordning och reda eftersom programvara i flygande system har extra höga säkerhetskrav.

Krav på kompetens:

  • Mjukvaruutveckling (gärna med tidigare erfarenheter efter utbildning)

  • Gillar att jobba såväl i team som självständigt

  • God kommunikation i både tal och skrift (svenska och engelska)

  • Civilingenjör/högskoleutbildning

Meriterande kompetens

  • Erfarenhet av mjukvarutest

  • Erfarenhet av DevOps

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Surveillance, ett Affärsområde inom Saab, är en världsledande leverantör av system för bl.a. sensorer och självskyddssystem. Affärsenhet Radar Solutions är ansvarig för Radarprodukter i  flygande-, markbaserade- och marina system.  

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Verksamheten bedrivs i Sverige, USA, UK, Australien, Tyskland, Sydafrika, Förenade Arabemiraten, Danmark och Finland.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.