Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

System administratör Nätverk

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 30 December 2023

Saab står inför många spännande projekt och utmaningar. På denna resa spelar IT en otroligt stor roll. Data har aldrig varit så viktigt som det är idag och att kunna dela, samla och använda data är en huvudkomponent för alla våra produktområden. Några av våra framtida utmaningar och projekt innebär att

 • Öka digitaliseringen i produkter och arbetsmetoder

 • Investera i den nyaste teknologin och arbeta ännu mer med exempelvis automatisering och Cloud.

 • Fortsätta att skapa en verkligt inkluderande och prestationsdriven kultur

Din framtida roll

I denna roll som nätverkstekniker kommer du tillhöra ett team där ni gemensamt driver olika arbetsuppgifter inom olika områden. Till följd av detta är det viktigt att ha bred kunskap och ett stort intresse av att alltid fördjupa sina kunskaper inom nätverk. En del av uppdragen kommer bedrivas i projektform och i dessa kommer du ha möjlighet att sitta som teknisk rådgivare och om intresset finns kan du även delvis ha en projektledande roll.

I tjänsten kommer du ansvara för drift, utveckling och uppgraderingar av våra system för att säkerställa att miljöerna följer de rekommenderade säkerhets- och funktionskraven som finns.

Exempel på vad jobbet innebär:

 • I team bygga och förvalta nätverksstrukturen på SAAB

 • Arbeta med ett högt säkerhetstänk och följa krav kring detta

 • Jobba i både mindre och större uppdrag

Din profil

Som person är det viktigt att du ständigt vill lära och känner ett driv av att bidra till verksamheten. Du har lätt för att växla mellan olika uppgifter och har en god prioriteringsförmåga. Du bör gilla att samarbeta och bemöter andra människor med respekt och förståelse, då du på dagligt basis kommer interagera med både kollegor och kunder. Då du kommer ha kollegor som sitter i andra delar av världen är det viktigt att du är hanterar både svenska och engelska i både tal och skrift.

För att trivas i rollen tror vi att du bör du ha:

 • Relevant högskoleutbildning eller erfarenhet av liknande arbete

 • Erfarenhet av Network design, Network security och Network operation

 • Certifiering och/eller erfarenhet av någon/några av Cisco, Checkpoint, Fortinet, Citrix and F5

 • Erfarenhet av scripting och automatisering

 • Erfarenhet av att leverera nätverk IT lösningar som en intern eller extern leverantör till flera kunder

Vi ser det även som meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbete enligt ITIL och ISO 27001

 • Dokumenterad erfarenhet utav NSX, Ansible och CyberArk

 • Arbetat utifrån Project Management processer och ramverk

 • Kunna översätta säkerhetskrav som NIST och CMMC till andra tekniska lösningar

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra Group IT, den en del av Saab-koncernen som ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, storage, nät och klienter mm. Group IT ansvarar även för driften av datorhallar med kringutrustning samt tillhandahåller systemutvecklingsstöd och programanpassning.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem.

Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.

Om du vidare vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre kan du hitta berättelser från några av våra anställda här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.
 

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Du kan läsa mer om Saab som företag här.