Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

System administrator OP5 Monitor

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 29 March 2023

Med ökade hot i vår omgivning behöver vi fortsätta skydda och utveckla vårt inre. Är du en Systemadministratör som brinner för säkerhet och älskar att agera säkerhetsmedvetet? – Då är Saab en arbetsplats för dig

Saab är en arbetsgivare som erbjuder dig en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att skydda människor och våra samhällen. Du kommer att kunna bidra till detta genom att skapa smartare IT-lösningar som stödjer Saabs alla verksamhetsområden såsom flyg, sjöfart och landbaserade system. Säkerhet och säkerhetsmedvetenhet är en del av vårt DNA, och det genomsyrar i stort sett allt vi gör. Att hjälpa till att skapa förutsättningar för att hålla hemligheter hemliga samtidigt som det ska finnas möjlighet att samarbeta och samutveckla effektivt med personer på andra sidan jorden är bara några av de utmaningar som du står redo att lösa!

Som anställd hos oss får du ta del av ett antal förmåner som exempelvis: - Oerhört kompetenta och skickliga kollegor - Friskvårdsbidrag - Förmånsportal - Individuellt anpassad utvecklings- och utbildningsplan - Möjlighet till delägarskap och vinstdelning via aktiesparprogram mm

Din framtida utmaning

Saab är ett företag som från ett säkerhetsperspektiv ligger i framkant. Hos oss kommer du som systemadministratör kunna göra något viktigt för samhället och bidra på riktigt. I denna roll kommer du få tillhöra ett seniort team, där du kommer få ställas in för olika utmaningar och skaffa dig kompetenser som är eftertraktade på hela arbetsmarknaden. Vi söker efter en systemadministratör som kan hjälpa oss med att sätta upp och konfigurera larm i våra IT-miljöer.

Exempel på vad du kommer arbeta med:

  • Installera och drifta nya monitoreringsinstanser.

  • Kontinuerligt förbättra och effektivisera larmhantering.

  • Dokumentera relaterade arbetsflöden och processer.

  • Upprätthålla säkerhetsnivån på monitoreringsinstanserna.

  • Monitorering av larm

  • Dokumentation är en viktig del av vårt arbete varför det är ett krav på flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Din profil:

Vi söker dig med bakgrund inom systemadministration och kunskap i nagiosbaserade monitoreringssystem. Du ska gärna ha viss kunskap i programmeringsspråk som python, bash och eventuellt även perl. Du bör även ha god säkerhetsmedvetenhet.

Utöver det som står ovan är det meriterande om du har kunskap eller intresse av följande:

  • OP5 Monitor.

  • Kompetens inom Linux/UNIX.

  • Programmeringskunskaper/scriptning.

  • God insikt i IT-infrastruktur dvs storage, nät, server m.m. Förmågan att se helheten och förstå hur tekniken hänger ihop.

Vad du blir en del av:


Du kommer att tillhöra Group IT, den del av Saab-koncernen som ansvarar för IT-drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer. Verksamheten präglas av systematiskt drift och förvaltningsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden. 

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Arbetsplatsen är placerad på någon av våra verksamhetsorter: Stockholm, Göteborg, Linköping, Malmö eller Karlskrona.

Flexibelt arbete är möjligt beroende på uppdrag.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.