Skip to content Go to main navigation Go to language selector

System administrator Storage & Compute

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
20 September 2021
Apply for this job!

Vill du vara en del av vårt team som utvecklar och förvaltar Saabs lagrings och virtualiseringersplattformar, både nya och befintliga? Är du en person med stort teknikintresse inom området? Om ja, tveka inte att ta nästa steg i din karriär! Sök till oss! Läs mer nedan och ansök!

Din roll

Då framtiden för Saab ser mycket lovande ut ser vi inom Group IT ett ökat behov av systemadministratörer inom Storage & Compute. Din uppgift inom Group IT blir att tillsammans med ditt team vara delaktig i utveckling, drift och support samt förvaltning av den IT-miljö som används för utveckling av Saabs produkter. Förändring och utveckling av miljöerna drivs ofta i projektform med stor fokus på IT säkerhet.

Arbetsuppgifterna kommer att vara varierande och kunna omfatta allt från drift och underhållsärenden, till omfattande uppdrag som att vara med och designa och bygga nästa generations utvecklingsmiljöer för en global marknad. Arbetsuppgifterna är alltså givna, men du har frihet, med vidhängande ansvar, att utforma ditt arbete så att du löser dem på bästa sätt.

Din profil

Vi tror att du som söker har god kommunikationsförmåga och välutvecklad servicekänsla, vilket gör det lätt för dig att samarbeta internt med dina medarbetare såväl som externt med kunden. För att lyckas i rollen krävs därmed att du har god samarbetsförmåga och kan relatera till andra människor på ett lyhört sätt. Vidare uttrycker du en positiv attityd till ditt arbete och verksamheten och handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplaner, mål, policyer och riktlinjer.

Vi söker dig som har god erfarenhet av att konfigurera, installera, drifta lagrings och/eller virtualiseringersplattformar i större IT miljöer. Erfarenhet av Netapp, Vmware, Commvault samt IT-hårdvara är meriterande.

Du har dokumenterad erfarenhet inom något eller några av nedanstående områden samt kunskap om ITIL. Vi ser det som troligt att du är civilingenjör/högskoleingenjör eller har motsvarande arbetlivsserfarenhet.  

Vi ser att du som söker förstår de fackmässiga aspekterna av ditt arbete på djupet och underhåller kontinuerligt din specialistkunskap. På så sätt är du en kunskapsresurs för andra kollegor. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Resor både inom och utanför Sverige kan förekomma i tjänsten. Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Uppgifterna består av:

  • Netapp
  • Vmware
  • Commvault
  • Agila och lean processer
  • ITIL-processer
  • Talar och skriver svenska och engelska utan problem

Meriterande:

  • Erfarenhet inom Linux
  • Erfarenhet inom Ansible

Vad du kommer bli en del av

Du kommer att tillhöra Group IT, den del av Saab-koncernen som ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, lagring, nät, databaser och klienter mm. Verksamheten präglas av systematiskt drift och förvaltningsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden. 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor