Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

System design - Underhållssystem

Linköping, Sweden
Closing date: 25 August 2022

Din framtida utmaning

Vår avdelning och sektion ansvara för att vi skapar ett effektivt underhållssystem för våra kunder. Detta innebär att vi sätter var underhåll skall göras och även dimensionerar underhållssystemet.

Det är många gränssnitt och områden att väga in i underhållssystemet som gör att komplexiteten och utmaningen i uppgiften blir både utmanande och kul att jobba med.

Din utmaning kommer vara att som en del av teamet som jobbar med att designa och dimensioner underhållssystemet för våra resp. kunder, för att vi skall uppnå den prestanda och tillgänglighet som är kravställt. Att utifrån ställda operativa krav från kunden och interna krav bryta ned dessa och fördela/ iterera dessa med andra discipliner så att vi får en tydlig och spårbar kravnedbrytning som sedan även verifieras och stängas för att kunna göra en deklaration av systemet.

Vi har en modulär beskrivning av vårt underhållssystem där vi kommit en bit, men hur skall vi utveckla våra lösningar, hur vi får en högre tillgänglighet, en för kunden snabbare deployment (ombasering). Hur bygger vi ett för kunden/ Saab så kostnadseffektivt underhållssystem som möjligt med bibehållen prestanda? Hur skall vi utveckla vår produkt för att kunna erbjuda fler tjänster. Alla dessa frågor samverkar vi i med våra syster-avdelningar/ sektioner och kunder.

Du kommer även att kunna arbeta med att vidareutveckla vårt egna system för underhållslösningen som i sig är ett delsystem för att generera data till kundapplikationer.

Inom sektionen och avdelningen har vi sedan ytterligare områden att växa in i och finna nya utmaningar.

Den du är idag

Vi tror att du är en nyfiken och driven person som gillar att förstå helheten, har ett teknikintresse. Vi skall förstå hur delsystemen i Gripen används och underhålls. Har Du praktisk erfarenhet av, eller är nyfikenhet i hur flygplansunderhåll bedrivs är det meriterande.

Du har en erfarenhet från att bedriva kravarbete för en produkt och är med det väl förtrogen i System Engineering. Du har jobbat i DoorsNG eller liknande och har förståelse hur ett system byggs upp i olika nivåer.

Du har en ingenjörsbakgrund som högskole- eller civilingenjör, hunnit jobba några år med fördel inom flygindustri eller närbesläktat. Naturligtvis, finns en stark flygtekniskbakgrund med viljan och intresset av att utvecklas så är Du av intresse.

Du har ett strukturerat arbetssätt, vågar utmana dig själv och andra för att komma framåt. Då vi samverka med många kontaktytor inom hela organisationen utgår vi ifrån att du har en egen trygghet och integritet, att kravställa/ -stänga är inte alltid enkelt.

Vi tror därför att du har lätt att skapa kontakter och lösa problem tillsammans med andra. Du har därmed även en pedagogiskförmåga och kan ta en ledarroll för att komma i mål med uppgiften.

Har du personlighet, nyfikenhet och driv kommer vi hjälp dig att komma rätt

Kunskaper och erfarenheter från att jobba i våra Saab-system, så som  IFS Sherpa, Team Center är meriterande men inte nödvändigt.

Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både i svenska och engelska

Vad blir du en del av

Avdelning Support Solution Design, är en del av Gripen Sustainment, som består av ca 100 medarbetare fördelade på fem sektioner. Vi jobbar med Systemuppbyggnad av underhållssystem, underhållsberedning, teknikinformation, utbildningsmaterial och illustrationer till både Saabprodukter och andra leverantörers produkter. Vi förvaltar Saabs  produktionssystem för teknikinformation och ger stöd åt användarna.

Inom Sektionen Maintenance Engineering  behöver vi nu växa inom ett antal områden bl.a. Val av underhållslösning. Vi är ett glatt gäng som hjälps åt då spännvidden är stor i vårt uppdrag,

Ansökan och övrig information

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Du är också välkommen att kontakta rekryterande chef på Saab, Magnus Wallin, telefonnummer: 013-187395, magnus.wallin@saabgroup.com

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 2022-08-25

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.