Skip to content Go to main navigation Go to language selector
information-technology-services-334524531.jpeg

System Developer Identity and Access Management (IAM)

Linköping, Sweden
Closing date: 11 September 2022

Med ökade hot i vår omgivning behöver vi fortsätta skydda och utveckla vårt inre. Är du en Systemutvecklare som brinner för säkerhet och älskar att agera säkerhetsmedvetet? – Då är Saab en arbetsplats för dig.

Saab är en arbetsgivare som erbjuder dig en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att skydda människor och våra samhällen. Du kommer att kunna bidra till detta genom att skapa smartare IT-lösningar som stödjer Saabs alla verksamhetsområden såsom flyg, sjöfart och landbaserade system. Säkerhet och säkerhetsmedvetenhet är en del av vårt DNA, och det genomsyrar i stort sett allt vi gör. Att hjälpa till att skapa förutsättningar för att hålla hemligheter hemliga samtidigt som det ska finnas möjlighet att samarbeta och samutveckla effektivt med personer på andra sidan jorden är bara några av de utmaningar som du står redo att lösa!

Som anställd hos oss får du ta del av ett antal förmåner som exempelvis: - Oerhört kompetenta och skickliga kollegor - Friskvårdsbidrag - Förmånsportal - Individuellt anpassad utvecklings- och utbildningsplan - Möjlighet till delägarskap och vinstdelning via aktiesparprogram mm


Din kommande utmaning:


Vi på Saab söker nu en System utvecklare som brinner lite extra för Identity and Access Management (Identity Manager, OneIdentity). Saab är ett företag som från ett säkerhetsperspektiv ligger i framkant. Hos oss kommer du som systemutvecklare kunna göra något viktigt för samhället och bidra på riktigt. I denna roll kommer du få tillhöra ett seniort team, där du kommer få ställas in för olika utmaningar och skaffa dig kompetenser som är eftertraktade på hela arbetsmarknaden. Du kommer arbeta med att integrera, förvalta och vidareutveckla i Identity Manager från One Identity i en av våra förvaltningar.

Arbetsuppgifterna är varierande och du kommer bl.a. arbeta med:
 

 • Daglig drift/operationellt arbete såsom request, incidenter och prestandaförbättringar.
 • Implementation av nya krav, behov och av nya affärsområden.
 • Vara med i forum där du får vara med att påverka och skapa våra framtida lösningar

Din profil

För att trivas i rollen tror vi att du älskar att agera säkerhetsmedvetet, och är därmed noggrann och tålmodig, vilket är förutsättningar då vi arbetar i en komplex och omfattande miljö. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet inom systemutveckling och att du brinner lite extra för rollhantering och Identity Manager

Vi söker efter dig med erfarenhet/kompetens inom:

 • Erfarenhet av PowerShell eller liknande scriptspråk.

 • Erfarenhet av VB.NET, C# eller liknande.

 • Kunskap inom relationsdatabaser och T-SQL.

 • God förståelse för IT-infrastruktur (t.ex. Windows Server och Active Directory).

 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du kommit i kontakt med detta, alternativt har ett intresse av att lära dig:

 • Erfarenhet av access management och identitetslösningar (Identity Manager från One Identity).

 • Erfarenhet av automation.

 • IT-säkerhet exempelvis tvåfaktorsautentisering.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av:

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Du kan läsa mer om Saab som företag här.

Om du vill lära känna vår verksamhet och personal lite bättre kan du hitta berättelser från några av våra anställda här.

Urvalet sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan idag! Vi ser fram mot din ansökan.