Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

System Developer till Remote Tower System

Växjö, Sweden
Closing date: 2 April 2023

Din roll

Du kommer tillsammans med utvecklingsteamet att få ta del av hela systemutvecklingsprocessen när det gäller design och utveckling av mjukvara inom fjärrstyrd flygtrafikledning, med fokus på användargränssnitt för flygledare. Du behöver därför ha en bred kunskap och ambition att lära och utvecklas. Vi tror på en öppen och platt organisation där allas åsikter är välkomna och är en förutsättning för vår utveckling framåt.

Vi värdesätter engagemang, kreativitet och prestigelöshet, där laget går före jaget i en tolerant arbetsmiljö. Du trivs i en organisation med många kontakter då vi jobbar nära våra leveransprojekt, supportorganisation och ibland även med våra slutkunder.

Dina arbetsuppgifter är varierande och består av alla delar inom systemutveckling; så som krav, kodning, test, dokumentation, support etc.

Vi arbetar agilt genom alla steg och har möjlighet att verifiera funktionerna i testsystem för att kvalitetssäkra arbetet. Huvuduppgifter för en utvecklare är:

  • Implementering och felsökning

  • Kravinsamling och analys samt systemdesign  

  • Verifiering och dokumentation

Din profil

Du har högskole-/universitetsutbildning med inriktning mot programvaruutveckling eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Expertis inom C++ och/eller C# (.Net) utveckling i Windows-miljö krävs och det är meriterande med erfarenhet av liknande roll. Övriga kvalifikationer är nätverksprogrammering,  video- och ljudbehandling. Domänkunskap inom flygtrafikledning och Agile approach är meriterande för tjänsten.

Som person är du är självgående, kreativ, uthållig och har ett genuint intresse för programmering. Du brinner för att lära dig ny teknik, ta till dig domänkunskap och delar gärna med dig av dina kunskaper till dina medarbetare.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad blir du en del av

ATM Tower Systems RTS är en enhet inom Saab som utvecklar världsledande flygtrafikledningssystem. Systemen används för att bedriva flygplatsverksamhet och leda flygtrafik på ett så effektivt och säkert sätt som möjligt på allt i från de mindre till de större flygplatserna i världen. Detta ställer mycket höga krav på att våra produkter håller en hög kvalitet. Vår ATM verksamhet finns idag i Göteborg och Växjö. Läs gärna mer på https://www.saab.com/products/digital-tower.

Våra kontor kännetecknas av medarbetare med driv, engagemang och professionalism. Vi tror att en mångfald av erfarenhet, olika perspektiv och bakgrund bidrar till en stimulerande arbetsplats och bättre produkter för våra kunder och användare. Vi fokuserar på de möjligheter som finns i de utmaningar som vi har framför oss, där en av våra styrkor är förmågan att hjälpas åt och skapa en bra miljö i det dagliga arbetet.

Om du vill vara en del av ett innovativt företag som ger goda utvecklingsmöjligheter och utveckla framtidens flygtrafikledningssystem så är detta ett jobb för dig!

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.