Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemadministratör inom Linux

Linköping, Sweden
Closing date: 4 June 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Produkterna inom Training Systems är världsunika. Frågar du oss som arbetar här är våra produkter helt klart det bästa som finns att jobba med på Saab. Nu finns flera möjligheter för dig att bli del av en verksamhet där simulatorutveckling för pilot- och teknikerträning sker. Vi erbjuder ett varierande, utmanande och roligt arbete att se fram emot att komma till en gråkall vinterdag. Som bonus har du möjlighet att flyga Gripen på arbetstid, i verksamhetens simulator alltså! Tillsammans skapar vi, ”Experience in advance”.

Du kommer ingå i Training System Plattform (TSP) som idag är ca15 medarbetare och har ansvar för datorplattformarna i våra träningssystem. Som Systemadministratör med Windows-kompetens arbetar du med administration, konfiguration och uppgradering av vårt träningsystem. Din kompetens kommer väl till pass då de flesta applikationer skapas i Windows och integreras sedan med en plattform baserad på Linux och Windows. Tillsammans med andra systemadministratörer blir du involverad i hela livscykeln, allt från konceptstudier, kravarbete och design till implementering, driftsättning och förvaltning.

Du kan se fram emot en varierad och utvecklande roll med möjlighet till stort lärande!

Din profil

För att lyckas i rollen ser vi att du är en teknikintresserad problemlösare med hög kompetens inom felsökning och Linux. Då våra produkter kräver ett högt säkerhetstänk lägger vi stor vikt vid att du ansvarstagande, noggrann och strukturerad. Du har förmåga att arbeta med krav och systemdesign både självständigt och som del av ett team.

Antingen har du flera års erfarenhet som tex. Systemadministratör eller IT-Drifttekniker eller så är du i början av din professionella resa men med gedigen kunskap av Linux-system.

Vi tror att du har erfarenhet av något eller några av nedan:

  • Operativsystem Red hat / Linux
  • Erfarenhet av att arbeta med Linux system och tjänster
  • Ansible deployment
  • Bygga Linux installation media
  • Större nätverkslösningar, IP-planer etc
  • IT-säkerhet så som brandväggskonfiguration, säkerhetpolicys
  • God kommunikationsförmåga på svenska och engelska i både tal och skrift
  • Erfarenhet av någon virtualizing technology, så som t.ex. vmware.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av?

På Saab Training systems är vi sju sektioner och ca 120 medarbetare som utvecklar träningsprodukter för utbildning av piloter och tekniker för vapensystemet Gripen. Vi är stolta över att erbjuda en inkluderande arbetsmiljö där vi värdesätter mångfald, samtidigt som vi gemensamt strävar mot vårt uppdrag att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.