Skip to content Go to main navigation Go to language selector
information-technology-services-334524531.jpeg

Systemadministratör inom Windowsbaserade operativsystem

Järfälla, Sweden
Closing date: 29 December 2022

Din framtida utmaning

Vill du vara en del av ett varierande arbete som omfattar allt från drift och underhållsärenden, till omfattande uppdrag som att vara med och designa och bygga nästa generations utvecklingsmiljöer för en global marknad? Ansök redan idag!

Du kommer att ingå i ett leveransteam i Järfälla där dina arbetsuppgifter innebär daglig drift av Windowsbaserade operativsystem, virtualiseringsplattformar samt utveckling av dessa. Daglig drift och utveckling innebär: patchning, uppdateringar, ärendehantering för felärenden och beställningar, felsökning, versionsuppdateringar, teknikutvärderingar mm. Du kommer systematiskt arbeta med att ta fram lösningsförslag, koncept och idéer för fortsatt utveckling inom de olika områden som förkommer i ditt arbete. Mindre projektarbeten är förekommande.

Din profil

Drivs du av att:

 • Automatisera, konfigurera och uppgradera Windows inklusive AD/GPO
 • Integrera olika Windowsapplikationer och system
 • Hantera 2:a och 3:e linjens drift och Windows-support i virtuella miljöer inkl. avancerad felsökning
 • Jobba i team och tillsammans med andra duktiga tekniker i en omväxlande miljö

…då har du egenskaperna vi letar efter.
 

Den du är idag

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har:

 • Erfarenhet av Windowsbaserade operativsystem och tillhörande stödsystem
 • Grundläggande kunskaper inom SCCM och Citrix
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Det är även meriterande om du har arbetat med:

 • Nätverkskunskap (TCP/IP, switching, routing och brandvägg i datacentermiljö)
 • Scripting (Powershell)
 • Dell EMC OpenManage
 • Virtualiserings-miljöer (VMware)

Som person innehar du en social förmåga samt är kommunikativ i din interaktion med andra människor. Du har en god förmåga att bemöta och samarbeta med olika typer av människor, såväl internt som externt. Du är analytisk och inte rädd för att komma med nya idéer och förbättringsförslag. Vi tror även att du är har en god prioriteringsförmåga.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Urvalet sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan idag! Vi ser fram mot din ansökan. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra Group IT, den del av Saab-koncernen som ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, storage, nät och klienter mm. Verksamheten präglas av systematiskt datasäkerhetsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden.
 

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem.

Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.