Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemadministratör Linux/Unix för datorplattform simulatorer

Location
Linköping, Sweden
Contact
Lisen Götze [C]
Mia Knutfelt
Closing date
1 November 2020 Apply for this job!

Systemadminstratör Linux/Unix för datorplattform simulatorer

Inom avdelningen STS - Simulatorer, Träningssystem och Stödsystem på Saab Aeronautics, söker vi nu en systemadministratör Linux/Unix för datorplattformar för simulatorer.

Din framtida utmaning

Som systemadministratör har du varierade arbetsuppgifter inom områden så som hårdvara, operativsystem, realtidssystem, drivrutiner, I/O-system, nätverk och informationssäkerhet. Tillsammans med andra systemadministratörer blir du involverad i hela livscykeln, allt från konceptstudier, kravarbete och design till implementering, drift och förvaltning. Du tar fram lösningar som även kan återanvändas för datorplattformar inom träningssystem och stödsystem. Arbetet sker i nära samarbete med andra avdelningar på Saab samt med företag och myndigheter inom och utanför Sverige.

Den du är idag

Du är analytisk och har lätt för att förstå och lösa problem. Du kan arbeta både självständigt och i grupp. Du är duktig på att kommunicera skriftligt och muntligt, både på svenska och på engelska.

Vi tror att du har erfarenhet inom flera av följande områden:

  • Operativsystemen RedHat och Solaris
  • Infrastrukturtjänster så som autentisering, fillager och databaser
  • Större nätverkslösningar
  • IT-säkerhet
  • Automatiserad konfigurationsstyrning
  • Kravarbete och systemdesign

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vad du blir en del av

Sektionen Computer Platforms for Simulators ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av datorplattformar för Gripen-simulatorer. Sektionen är en del av teknikområdet Datorplattform med tätt samarbete mellan sektioner för att ta fram datorplattformar för simulatorer, tränings- och stödsystem.

Simulatorerna används internt på Aeronautics inom flygplansutvecklingen. Träningssystemen är produkter som möjliggör pilot- och teknikerträning ute hos våra kunder och brukare. Stödsystemen är markbaserade system ute på förband som bidrar till effektivitet i såväl den taktiska som den tekniska loopen.