Skip to content Go to main navigation Go to language selector
information-technology-services-334524531.jpeg

Systemadministratör som lockas av varierande arbetsuppgifter

Linköping, Sweden
Closing date: 4 September 2022

Inom avdelningen STS - Simulatorer, Träningssystem och Stödsystem på Saab Aeronautics, söker vi nu en systemadministratör för datorplattformar för träningssystem.

Din framtida utmaning

Som systemadministratör har du varierade arbetsuppgifter inom områden såsom hårdvara, operativsystem, realtidssystem, drivrutiner, I/O-system, nätverk och informationssäkerhet. Tillsammans med dina kollegor blir du involverad i hela livscykeln, allt från konceptstudier, kravarbete och design till implementering, drift och förvaltning. Du tar fram lösningar som kan användas i datorplattformar för både tränings- och stödsystem. Arbetet sker i nära samarbete med andra avdelningar på Saab samt med företag och myndigheter inom och utanför Sverige.

Den du är idag

Du är analytisk och har lätt för att förstå och lösa problem. Du kan arbeta både självständigt och i grupp. Du är duktig på att kommunicera skriftligt och muntligt, både på svenska och på engelska.

Vi tror att du har erfarenhet inom flera av följande områden:

  • Arbete med primärt Linux och Windows
  • Infrastrukturtjänster så som autentisering, fillager och databaser
  • Större nätverkslösningar, IP-planer etc
  • IT-säkerhet
  • Virtualisering
  • Automatiserad konfigurationsstyrning
  • Kravarbete och systemdesign
  • Erfarenhet av Solaris en merit men inget krav

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här
 

Sektionen Computer Platforms for Training and Support Systems ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av datorplattformar för simulatorer och markbaserade stödsystem primärt för Gripen men även andra produkter förekommer. Sektionen är en del av teknikområdet Datorplattform med tätt samarbete mellan sektioner för att ta fram datorplattformar för utvecklingssimulatorer, tränings- och stödsystem.

Utvecklingssimulatorerna används internt på Aeronautics för att stödja flygplansutvecklingen. Träningssystemen är produkter som möjliggör pilot- och teknikerträning ute hos våra kunder och brukare. Stödsystemen är markbaserade system ute på förband som bidrar till effektivitet i såväl den taktiska som den tekniska loopen.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Sista ansökningsdag: 2022-09-04

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.