Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Systemadministratör till Gripens utvecklingssimulatorer

Linköping, Sweden
Closing date: 29 February 2024

När jag frågar mina medarbetare varför de vill jobba just här, så får jag många olika svar: Att ingen dag är den andra lik med nya spännande utmaningar, att det finns stor flexibilitet kring arbetsuppgifter, att sektionen ansvarar för en verksamhet med god insikt i Gripenutvecklingen, att vi är ett trevligt och hjälpsamt gäng på drygt 20 personer som är tämligen självgående i det stora Saab…

Just nu är det dessutom mycket spännande på gång, bland annat utveckling av en ny stor Gripen-simulator.

Vill du vara med och bidra? Välkommen med din ansökan och tveka inte att höra av dig till mig om du har några frågor!

/Sektionschef Mia

Din roll

Du kommer att bli en del av sektionen som ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av datorplattformarna till Gripens utvecklingssimulatorer på Saab Aeronautics i Linköping.

Arbetsuppgifterna är varierande inom områden så som hårdvara, operativsystem, realtidssystem, I/O-system, nätverk och informationssäkerhet. Du har stor möjlighet att anpassa dina arbetsuppgifter efter intresse och kunskap samt vara med i hela livscykeln, från idé till implementation och drift. Exempel på arbetsuppgifter:

 • Designa och implementera infrastrukturella tjänster
 • Installera och konfigurera nätverksutrustning
 • Felsöka
 • Uppgradera operativsystem (främst Linux och Solaris)
 • Installera och konfigurera I/O-kort
 • Utföra mindre programmeringsuppgifter, t.ex. bygga open source-produkter (i C, C++ och Python)
 • Montera datorer och dra kablage vid nyinstallationer och uppgraderingar
 • Dokumentera arbetsrutiner och flöden som vi använder för att förbättra vår verksamhet

Din bakgrund

Du har flera års arbetslivserfarenhet inom systemadministration samt en relevant utbildning. Du vill arbeta brett och kan lösa arbetsuppgifter både självständigt och i grupp.

Tillsammans med ett gediget datorintresse och framförallt viljan att lära dig mer inom området, tror vi att du kommer att trivas hos oss!

Varför ska du söka dig just hit då frågar du? Jo …

 • Här stöttar vi varandra! Du får en gedigen introduktion när du börjar och kollegorna är mycket hjälpsamma.
 • Du har möjlighet, om du vill, att lära dig mycket om hela flygplanet. Till simulatorerna kommer Gripenutvecklarna och testar sin funktion innan de går vidare till test i flygplan. Kraven på tillförlitlighet och prestanda är därför höga. Ofta får man vara med och felsöka funktionskedjan ända ner till flygplanshårdvaran.
 • I ett förändrat omvärldsläge har du möjlighet att göra en konkret skillnad för Saabs utveckling och i förlängningen säkerheten i vårt närområde.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Sektionen Computer Platforms for Simulators tillhör avdelningen STS – Simulatorer, Träningssystem och Stödsystem på Saab Aeronautics. Sektionen är en del av teknikområdet Datorplattform med tätt samarbete mellan sektioner för att ta fram datorplattformar för simulatorer, träningssystem och stödsystem.

Simulatorerna används internt på Aeronautics inom flygplansutvecklingen. Träningssystemen är produkter som möjliggör pilot- och teknikerträning ute hos våra kunder och brukare. Stödsystemen är markbaserade system ute på förband som bidrar till effektivitet i såväl den taktiska som den tekniska loopen.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vid frågor, kontakta rekryterande chef:
mia.cps.recruiting@saabgroup.com

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.