Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Systemadministratör till Windows

Göteborg, Sweden
Closing date: 5 December 2023

Vill du vara en del av vårt team som utvecklar och förvaltar Saabs serverplattformar, både nya och befintliga? Är du en person med stort teknikintresse inom Windows området? Om ja, tveka inte att ta nästa steg i din karriär! Läs mer nedan och ansök!

Din roll

Du kommer i rollen som systemadministratör på Windows plattformen vara en viktig person i teamet som ansvarar för förvaltning och vidareutveckling av tekniska tjänster till Saabs affärsområden. En viktig del av uppdraget är att säkra tillgängligheten till system och digitala tjänster, vilket ställer krav på både säkerhet, stabilitet och noggrannhet i arbetet vi utför.

Du kommer även ha en central roll i leverans och supportflödet av IT-tjänsterna. Där är det viktigt att driva och dokumentera arbetet enligt rutiner, processer och SLA krav vi ska efterleva.

Exempel på det vi arbetar med:

 • Standardisera, effektivisera och automatisera arbetssätt och system
 • Delta i projekt kopplat till teknikplattformen
 • Leverera server, tjänster och vara en del i drifts och support teamet
 • Patchhantering och uppgradering av servermiljön
 • Säkerställa efterlevnad av de säkerhetskrav som finns
 • Aktivt delta i teknikförbättringsarbete

Din profil

Vi söker dig med teknikintresse och goda kunskaper inom Windows området. Gärna från stora driftsmiljöer med flera versioner av operativsystem. Som person är du kommunikativ och har intresse att möta och samarbeta med olika typer av människor, såväl internt som externt. Arbetet ställer krav på att du har ett serviceinriktat och noggrant förhållningssätt. Du är nyfiken och inte rädd för att komma med nya idéer och förbättringsförslag.
 

Vi tror att du har:

 • Flera års erfarenhet inom teknikområdet Windows med fokus på serverdrift
 • God kunskap om vanligt förekommande scriptspråk så som PowerShell
 • God kunskap och säkerhetstänk kring automatiserad konfigurationsstyrning
 • Stort tekniskt intresse och gillar att arbeta med den senaste tekniken och hänga med i branschens utveckling

Dokumentation är en viktig del av vårt arbete varför det är ett krav på flytande svenska och engelska, både i tal och skrift.

Resor främst inom Sverige ingår i arbetet varför det är krav på B-körkort.

Och en del av vårt arbete utförs på kvälls och helgtid varför viss flexibilitet inför detta krävs.


Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av Microsoft standardprodukter så som Active Directory, DNS, WDS osv
 • Erfarenhet kring SCCM
 • Erfarenhet av SCOM, OP5
 • Erfarenhet av Azure

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra Group IT, den del av Saab-koncernen som ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, lagring, nät, databaser och klienter mm.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här

Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.