Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemadministratör VMware till SAAB i Järfälla

Location
Järfälla, Sweden
Closing date
31 October 2021
Apply for this job!

Är du en person med stort teknikintresse och vill du vara en del av vårt team som utvecklar och förvaltar Saabs serverplattformar? Vill du vara en del av ett varierande arbete som omfattar allt från drift och underhållsärenden, till omfattande uppdrag som att vara med och designa och bygga nästa generations utvecklingsmiljöer för en global marknad? Ansök redan idag!
 

Din roll

Du kommer att ingå i ett leveransteam i Järfälla där dina arbetsuppgifter innebär daglig drift av virtualiseringsplattformar samt utveckling av dessa. Daglig drift och utveckling innebär: patchning, uppdateringar, ärendehantering för felärenden och beställningar, felsökning, versionsuppdateringar, teknikutvärderingar med omvärldsbevakning mm. Du kommer systematiskt arbeta med att ta fram lösningsförslag, koncept och idéer för fortsatt utveckling inom de olika områden som förkommer i ditt arbete. Projektarbeten är förekommande.

Drivs du av att:

 • Automatisera, konfigurera och uppgradera Vmware  plattformen
 • Integrera olika applikationer och system i Linux eller Microsoft miljöer.
 • Hantera 2:a och 3:e linjens drift och virtuella miljöer inkl. avancerad felsökning
 • Jobba i team och tillsammans med andra duktiga tekniker i en omväxlande miljö

Din profil

Vi söker dig med stort teknikintresse och erfarenhet inom IT-området. Som person är du kommunikativ i din interaktion med andra människor. Du har en god förmåga att bemöta och samarbeta med olika typer av människor, såväl internt som externt. Du är analytisk och inte rädd för att komma med nya idéer och förbättringsförslag. Vi tror även att du har en god prioriteringsförmåga.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har:

 • Högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Minst 5 års erfarenhet av IT-drift av OS och tillhörande stödsystem
 • Goda kunskaper inom Virtualiserings-miljöer (VMware) och Citrix eller VMware Horizon
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Det är även meriterande om du har arbetat med:

 • Härdning av system
 • Nätverkskunskap (TCP/IP, switching, routing och brandvägg i datacentermiljö)
 • Scripting (Powershell eller Pyton)
 • Övervakning: Nagios/op5

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Du kommer att tillhöra Group IT, den en del av Saab-koncernen som ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, storage, nät och klienter mm. Group IT ansvarar även för driften av datorhallar med kringutrustning samt tillhandahåller systemutvecklingsstöd och programanpassning.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Du kan läsa mer om Saab som företag här. Om du vidare vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre kan du hitta berättelser från några av våra anställda här.

Sista ansökningsdag: 2021-10-31

Urvalet sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan idag! Vi ser fram mot din ansökan.

Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.