Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Systemadminstratör - Storage & compute

Linköping, Sweden
Closing date: 11 March 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Då framtiden för Saab ser mycket lovande ut ser vi inom Group IT ett ökat behov av systemadministratörer inom Storage & Compute. Din uppgift inom Group IT blir att tillsammans med ditt team vara delaktig i utveckling, drift och support samt förvaltning av den IT-miljö som används för utveckling av Saabs produkter. En stor del av arbetet sker med automation, där du blir en naturlig del av hantering av den.

Förändring och utveckling av miljöerna drivs ofta i projektform med stor fokus på IT säkerhet. Arbetsuppgifterna kommer att vara varierande och kunna omfatta allt från drift och underhållsärenden, till omfattande uppdrag som att vara med och designa och bygga nästa generations utvecklingsmiljöer för en global marknad. Arbetsuppgifterna är alltså givna, men du har frihet, med vidhängande ansvar, att utforma ditt arbete så att du löser dem på bästa sätt.

Din profil

För att passa bra i rollen bör du som söker ha god kommunikationsförmåga och välutvecklad servicekänsla. Du har ett brinnande intresse för infrastrukturteknik och ett stort engagemang i ditt arbete. Du behöver vara säkerhetsmedveten samt handla i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplaner, mål, policyer och riktlinjer.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har:

 • Intresse av att konfigurera, installera och drifta lagrings- och virtualiseringsplattformar i större IT miljöer

 • Intresse att utveckla automation

 • En högskoleutbildning inom IT infrastruktur eller motsvarande arbetslivserfarenhet

 • Kunskap om ITIL-processer

 • Kännedom om agilt arbetssätt

 • Flytande i Svenska och engelska

Det är meriterande om du har kunskap inom något eller några av följande områden:

 • Netapp

 • Vmware

 • Commvault

 • Ansible

 • Server x86-hårdvara

 • Linux

 • IT säkerhet

 • Kubernetes och/eller andra containerplattformar

 • Open Source

Resor både inom och utanför Sverige kan förekomma i tjänsten. Placeringen för denna tjänst är Linköping eller Göteborg.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Urvalet sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag.


Tveka därför inte att söka redan idag! Vi ser fram mot din ansökan.