Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemarkitekt/Systemadminstratör Linux/Unix för datorplattform till Tränings- och Stödsystem

Location
Linköping, Sweden
Closing date
27 February 2022
Apply for this job!

Inom avdelningen STS - Simulatorer, Träningssystem och Stödsystem på Saab Aeronautics, söker vi nu en systemarkitekt/systemadministratör Linux/Unix för datorplattformar för träningssystem.

Din framtida utmaning

Som systemarkitekt/systemadministratör har du varierade arbetsuppgifter inom områden såsom hårdvara, operativsystem, realtidssystem, drivrutiner, I/O-system, nätverk och informationssäkerhet. Tillsammans med dina kollegor blir du involverad i hela livscykeln, allt från konceptstudier, kravarbete och design till implementering, drift och förvaltning. Du tar fram lösningar som kan användas i datorplattformar för både tränings- och stödsystem. Arbetet sker i nära samarbete med andra avdelningar på Saab samt med företag och myndigheter inom och utanför Sverige.

Den du är idag

Du är analytisk och har lätt för att förstå och lösa problem. Du kan arbeta både självständigt och i grupp. Du är duktig på att kommunicera skriftligt och muntligt, både på svenska och på engelska.

Vi tror att du har erfarenhet inom flera av följande områden:

  • Operativsystemen RedHat
  • Erfarenhet av Solaris en merit men inget krav
  • Infrastrukturtjänster så som autentisering, fillager och databaser
  • Större nätverkslösningar, IP-planer etc
  • IT-säkerhet
  • Virtualisering
  • Automatiserad konfigurationsstyrning
  • Kravarbete och systemdesign

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Sektionen Computer Platforms for Training and Support Systems ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av datorplattformar för simulatorer och markbaserade stödsystem primärt för Gripen men även andra produkter förekommer. Sektionen är en del av teknikområdet Datorplattform med tätt samarbete mellan sektioner för att ta fram datorplattformar för utvecklingssimulatorer, tränings- och stödsystem.

Utvecklingssimulatorerna används internt på Aeronautics för att stödja flygplansutvecklingen. Träningssystemen är produkter som möjliggör pilot- och teknikerträning ute hos våra kunder och brukare. Stödsystemen är markbaserade system ute på förband som bidrar till effektivitet i såväl den taktiska som den tekniska loopen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart.

Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter.

Verksamheten bedrivs i Sverige, Brasilien, Norge, Pakistan, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och USA.