Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör - Guidance Navigation & Control

Location
Linköping, Sweden
Closing date
6 November 2021
Apply for this job!

Din roll

Sektionen Guidance, Navigation and Control inom avdelningen System Design i Linköping och Karlskoga ansvarar för funktionsutveckling av styrsystem till missiler och torpeder, utveckling av simuleringsmodeller samt navigerings- och attitydbestämningssystem för militära och civila tillämpningar. Sektionen ansvarar även för uppdrags- och ruttplanering som utgör en central del i systemets autonoma uppträdande.

Till sektionen söker vi dig som är intresserad av att medverka vid framtagning och vidareutveckling av avancerade autonoma missil-, undervattens- och torpedsystem. Arbetsuppgifterna omfattas av något eller några av följande områden. Du behöver inte kunna allt, vidareutveckling ges inom ramen för ditt arbete:

  • Systemanalys
  • Analys och syntes av styrsystem
  • Modellering och simulering•Navigering
  • Uppdrags- och ruttplanering
  • Autonomi

Algoritm- och systemutvecklingen sker i mindre team med hjälp av moderna utvecklingshjälpmedel såsom MATLAB, SIMULINK. Du kommer att arbeta med projekt i olika stadier; systemdefinition, specificering, utveckling, kodning, verifiering samt dokumentation av produkten.

Din profil

Vi arbetar nära forskningsfronten med specialister inom Navigering och Guidance & Control samt industridoktorander. Vi söker därför civilingenjörer, personer med högre akademisk utbildning eller personer med motsvarande kompetens. Meriterande är erfarenhet av funktionsutveckling inom Guidance & Control, applikationskunskap om autonoma och/eller flygande farkoster och undervattensfarkoster samt erfarenhet av rollen som delprojektledare är önskvärt

Meriterande är även erfarenhet inom navigeringsområdet, både praktiskt och teoretiskt. Gärna erfarenhet som innefattar hårdvara och mätprovskampanjer, avancerad statistisk signalbehandling för efterbearbetning av mätdata och funktionsutveckling av algoritmer.

God kommunikationsförmåga i Svenska och Engelska i både tal och skrift är ett krav.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Läs mera om Saab och affärsområdet Dynamics här

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.