Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör - radar

Location
Linköping, Sweden
Closing date
15 August 2021
Apply for this job!

Vill du jobba med antenner, radar och signalbehandling och utvecklas tillsammans med oss?

Din roll

Som systemingenjör hos oss kommer du att ingå i ett team med fokus på att utveckla och leverera radarsensorer. Vi arbetar med systemdesign, sensorutveckling, algoritmutveckling och signalbehandling för radarsystem. Hela utvecklingskedjan ingår med alla steg från koncept till färdig produkt. Vår största styrka är vår flexibilitet där vi kan erbjuda både stimulerande arbetsuppgifter och fortsatta utvecklingsmöjligheter.

Vi på Dynamics jobbar inom många olika teknikområden
vilket innebär goda möjligheter att på sikt ta sig an nya uppgifter. Det kan handla om att fördjupa sig tekniskt, arbeta systemövergripande eller att ta en ledande roll. Dina uppgifter och ansvarsområden anpassas kontinuerligt till din kompetens och intressen.

Den du är idag

Du är civilingenjör eller har en masterutbildning. Forskarutbildning är meriterande. Du kan vara nyutbildad eller ha många års erfarenhet inom mikrovågsteknik, antennteknik, radar eller signalbehandling. Du är kunnig inom programmering med Matlab eller Python, har intresse av signalbehandling och modellering samt har goda matematikkunskaper.

Det är
viktigt att du har en ambition att ständigt lära sig och att utvecklas. Praktisk erfarenhet av projektledning eller annan ledarerfarenhet är meriterande. Du är också duktig på att kommunicera, samarbeta och ta egna initiativ. Du trivs med att skapa kontakter och att engagera andra människor. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Vi vill att du har körkort då resor förekommer i tjänsten. Placeringsort är Linköping.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Vår breda produktportfölj innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden som fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Radarsektionen består idag av 16 personer. Atmosfären i gruppen är dynamisk och generös med teamkänsla och teknikutveckling i fokus. Just nu står vi inför stora utmaningar med många spännande arbetsuppgifter framför oss. Våra ledord är Resultat, Precision och Teamwork vilket innebär att vi hjälper varandra att ta vara på de möjligheter och utmaningar som vi har framför oss. Vi tror på att en mångfald av erfarenhet, perspektiv och bakgrund bidrar till en stimulerande och rolig arbetsplats med bättre produkter för våra kunder och användare. I det sammanhanget hoppas vi att du vill vara med och bidra.

Vår rekrytering sker fortlöpande så skicka in din ansökan redan idag! Kontakta gärna radarsektionens chef, Christer Larsson 013-181349, om du har frågor