Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör - simulatorer

Location
Linköping, Sweden
Closing date
14 December 2021
Apply for this job!

Vi söker en systemingenjör som vill arbeta med hårdvarunära mjukvara i våra simulatorer. Här utvecklar du system i teknikens framkant.

Din roll

Som systemingenjör kommer du att arbeta med design, uppbyggnad och underhåll av våra utvecklings-och träningssimulatorer för Gripen.

Du ansvarar för att ta fram I/O-systemets integrationslösningar mellan flygplansapparater och simulatorhårdvara. Det innebär att du deltar i hela utvecklingskedjan, från att göra val av hårdvara till att verifiera det färdiga systemet. Du kommer också att både förvalta och säkerställa support av dina system under hela deras livslängder.

I rollen ingår

  • Design av systemlösningar
  • Integration av system
  • Design av hårdvarunära programkod
  • Felsökning och underhåll
  • Konceptutveckling och test

Din profil

Vi söker dig som tycker om att arbeta i team och gemensamt sträva mot uppsatta mål. Du har också en god förmåga att ta ansvar för, och strukturera, ditt eget arbete. Då du kommer att arbeta i teknikens framkant blir innovativ förmåga värdefull. Du bör också känna dig trygg med att skapa relationer och nätverk i ditt arbete då du kommer att ha många kontaktytor såväl inom som utom enheten. Du har intresse för hårdvarunära programmering och utveckling, gärna med erfarenhet av FPGA-applikationer. Du har en förståelse för både hur hårdvara och mjukvara samverkar samt förmåga att förstå och sätta dig in i komplexa system av system. Du förstår även vikten av att skapa förutsättningar för att vidmakthålla och förvalta system. Du kanske även gillar och har praktisk erfarenhet av mätarbete samt konceptutveckling i labb.
Vi tror att du har                       

  • Teknisk utbildning från högskola, alternativt annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • Vana vid Linux, Git och Bitbucket
  • Förmåga att jobba i grupp
  • Förmåga att ta initiativ och eget ansvar
  • Goda kunskaper i svenska och engelska,  såväl i tal som i skrift

Kunskaper i Labview är meriterande.

Stor vikt kommer att lägga vid dina personliga egenskaper och ditt intresse för att utvecklas tillsammans med oss. Inom området finns det stora möjligheter till kompetensutveckling.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan det, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.  Placeringsort är Linköping.

Vad du blir en del av

Du blir en del av sektionen för simulatorhårdvara som består av cirka 40 personer uppdelade på 2 grupper. Sektionen ansvarar för att bygga upp teknik och kunnande kring hårdvarukomponenterna i områdets utvecklingssimulatorer och träningssimulatorer. Vidare ansvarar sektionen för områdets kalibreringspliktiga utrustning samt för uppbyggnad och underhåll av områdets simulatoranläggningar. Teamet du blir en del av är ett glatt gäng som gillar att samarbeta och lösa kluriga uppgifter tillsammans. Gruppen består till största delen av elektronik- och systemingenjörer men det finns en stor bredd av kunskap ibland individerna. Utvecklings- och träningssimulatorer ingår i affärsområde Aeronautics.

Sista ansökningsdatum 2021-12-15

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.