Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Systemingenjör - underhållsberedning för Gripen

Linköping, Sweden
Closing date: 25 August 2022

Din framtida utmaning

Sektionen medarbetare arbetar med att omsätta underhållsåtgärder på plattformarna 39 C/D , E/F resp. T7 till förmågor innehållande nödvändiga resurser så som reservdelar, verktyg, och annan kringutrustning som behövs. Kvantiteter och tidsåtgång definieras för all resurser. Allt byggs sedan upp i ett modulärt underhållssystem, Gr E/F,  som slutligen innehåller all information för vad, hur, hur mycket av allt som behövs och när underhåll skall genomföras. Våra systersektioner bidrar med Tech.info, utbildningar mm, men information hämtas in från fler intressenter.

Leveranser sker sedan stegvis efter vilket flygtidsuttag som skall vara möjligt, så det är en stegvis utveckling och uppbyggnad av underhållssystemet som pågår.

Inom sektionen har vi sedan ytterligare områden att växa in i och finna nya utmaningar.

Den du är idag

Vi tror att du är en nyfiken och driven person som gillar att förstå helhet och har ett teknikintresse. Har Du praktisk erfarenhet av, eller är nyfikenhet i hur flygplansunderhåll bedrivs är det meriterande.

Vi tror att du har lätt att skapa kontakter och lösa problem tillsammans med andra.

Din får gärna ha en ingenjörsbakgrund eller motsvarande erfarenhet. Kanske har du tidigare jobbat som  produktionstekniker, -beredare, operativ planerare, Produktions styrare/-planerare inom flygnära verksamhet. Kunskaper och erfarenheter från att jobba i våra Saab-system, så som  IFS Sherpa, Team Center är meriterande men inte nödvändigt.

Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både i svenska och engelska

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Avdelning Support Solution Design består av ca 100 medarbetare fördelade på fem sektioner. Vi jobbar med Systemuppbyggnad av underhållssystem, underhållsberedning, teknikinformation, utbildningsmaterial och illustrationer till både Saabprodukter och andra leverantörers produkter. Vi förvaltar Saabs  produktionssystem för teknikinformation och ger stöd åt användarna.

Inom Sektionen Maintenance Engineering  behöver vi nu växa inom ett antal områden bla underhållsberedning. Vi är ett glatt gäng som hjälps åt då spännvidden är stor i vårt uppdrag,

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Läs mer om oss här

Ansökan och övrig information

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Du är också välkommen att kontakta rekryterande chef på Saab, Magnus Wallin, telefonnummer: 013-187395, magnus.wallin@saabgroup.com

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 2022-08-25

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.