Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör – Flygteknisk vapenintegration

Linköping, Sweden
Closing date: 5 February 2023

Vill du arbeta med teknik inom ett av Sveriges största utvecklingsprojekt och en arbetsplats där vi tillser individens behov och tillsammans skapar grunden för vår framgång. Då är detta ett jobb för dig!

Din roll

Flygteknisk vapenintegration är en del av området Flygteknik & Vapen och har ett helhetsansvar för utveckling, integration och verifiering av existerande samt framtida vapen och yttre laster på Aeronautics flygande produkter.

Vi växer och söker nu flera Systemingenjörer som vill vara med och bidra till att utöka och stärka förmågan hos den nuvarande versionen av Gripen systemet (i operativ tjänst hos bland annat svenska flygvapnet). Parallellt arbetar vi med att färdigställa beväpningsinstallationen, integrera vapen och yttre laster på den nya versionen av systemet.

Arbetet sker i projektform och som systemingenjör samverkar du med många teknikområden genom hela integrationsprocessen. Hos oss får du möjligheten att vara med i hela kedjan av utvecklingen, från koncept-, systemarbete och design till verifiering och utvärdering i flygprov. Att arbeta som systemingenjör hos oss är en bred tjänst där du ges möjlighet att forma rollen utifrån eget intresse, beroende på om du vill jobba med tekniska frågeställningar alternativt på en mer generell nivå med övervägande koordinerande uppgifter.

För oss är kompetensutveckling mycket viktigt och något som vi jobbar med kontinuerligt och inom Saab finns ett gediget paket med utbildningar och program tillgängligt för alla medarbetare. I dialog med din chef kommer du ges möjligheten att lägga upp plan för din framtida utveckling inom Saab.

Din profil

Lämplig utbildningsbakgrund är civilingenjörs- eller högskoleingenjörsutbildning.

Du har förmågan att jobba strukturerat samt lätt att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Vi ser att du är en nyfiken och prestigelös lagspelare. Du är som person kommunikativ och tycker om att hantera många kontaktytor.

Tidigare erfarenhet från arbete med flygande materiel och system är en merit men inget krav.

Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir del av

Aeronautics

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Området Vapenintegration ingår i en av Aeronautics utvecklingsavdelningar och ca 50 fantastiska medarbetare fördelade på 4 sektioner. Området har helhetsansvar för utveckling, integration och verifiering av existerande samt framtida vapen och yttre laster samt beväpningsinstallation på Aeronautics flygande produkter. Det innebär bl.a. systemteknisk integration (mjukvara & elektronik), flygteknisk integration (hårdvara & mekanisk kompatibilitet), systemsäkerhet och luftvärdighet. Det är ett brett och komplext område med många interna och externa gränssnitt och det alltid finns mer att lära sig.

Kulturen på Vapenintegration formas utav glädje, inkludering och en hjälpande hand. Vi arbetar kontinuerligt med de mjukare frågorna då vi vill att våra anställda/kollegor ska trivas och känna sig välkomna på sin arbetsplats.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.