Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör Datakommunikation i Gripen till Saab (Affärsområdet Aeronautics) i Järfälla, Stockholm

Järfälla, Sweden
Closing date: 7 February 2023

Vi söker en driven, strukturerad lagspelare med vilja att lösa tekniska utmaningar och att lära.  Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök!

Din roll

Som systemingenjör hos oss kommer du att arbeta såväl i tidiga faser med koncept och studier samt med realisering av lösningar för främst Ethernetkommunikation och registrering för Gripen C/D men även andra delar av avioniksystemet. Du kommer arbeta med kundkrav och kravställa våra system. Rollen innebär att du är delaktig i hela produktutvecklingen från krav, design, implementation, integration till verifiering och validering. 

Du kommer att få ett stort nätverk och vara tekniskt stöd för både projektledare, utvecklare, verifierare, apparatingenjörer och luftvärdighetsansvariga. Du kommer att ha kollegor i både Järfälla och Linköping. I rollen ingår därför en del resor mellan Stockholm och Linköping men även längre resor både inom och utanför Sverige kan bli aktuella. Rollen innebär förståelse för enskilda system men också att vara en del i ett större sammanhang, att ha förståelse för ett systems del i ett större mer komplext system och att systemera en förmåga till JAS 39 Gripen.

I arbetet ingår även att kunna leda och delta i samverkan med underleverantörer, beställare och kunder.  Du kommer över tid att axla en mycket central roll för delar av Gripen systemet och bygga ett kontaktnät för detta tillsammans med oss andra. Rollen innebär att kunna agera ledare och att fatta långsiktiga genomtänkta tekniska beslut.

Placering: Järfälla eller Linköping.

Din profil

Vi letar efter dig som är en driven ingenjör och som vill utvecklas och utmanas. Du ska ha viljan och kompetensen att lära dig våra produkter och bli en del av vårt kunniga och trevliga team.  Du är troligtvis civil- eller högskoleingenjör inom elektroteknik, teknisk fysik eller data och har arbetat några år som systemingenjör eller har längre erfarenhet av produktutveckling och är sugen på nya utmaningar.

Du ska tycka om att samarbeta med och leda andra men också att arbeta självständigt och ha en problemlösande analytisk förmåga. Vi söker en person som är positiv och som har förmågan att inspirera och kommunicera med andra.  Vi värdesätter att du är strukturerad och kvalitetsmedveten. 

Då Saab är ett internationellt företag med samarbete både inom och utom landet så kräver tjänsten goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab som är världsledande inom utveckling och tillverkning av innovativa flygsystem. Här bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygsystem. Men också framtidsstudier som förberedelse för kommande bemannade och obemannade flygsystem liksom vidareutveckling av befintliga produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Du kommer att tillhöra sektionen Data Communication & Recording Systems, en sektion med huvudsakligen systemingenjörer och apparatingenjörer. Sektionen tillhör området Video and Display Systems som utvecklar system, apparater och funktioner som är relaterade till presentation, bearbetning, distribution och lagring av data och video.

Video and Display Systems är idag ett 80-tal medarbetare placerade i Järfälla. Vi har kompetens inom systemarbete, elektronik, PLD och programvara, displayteknik, grafikprogrammering, video- och bildbehandling, Ethernetkommunikation och machine learning. Sektionen Video and Display Systems ingår som en del av Aircraft System Design & Development som ansvarar för hela avionik-systemet till Gripen C/D.

Är du redo för nästa steg i karriären och vill jobba med oss? Då ser vi fram mot din ansökan redan idag! Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Läs mer om oss här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.