Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Systemingenjör, DMGS

Linköping, Sweden
Closing date: 7 October 2023

Ta chansen att bli en del av vårt engagerade team inom delprojektet Digital Map Generating System (DMGS) / Geodata inom JAS Gripen i rollen som systemingenjör.

Din Roll

Vi är en central resurs som har expertis inom GIS, geodata och aeronautisk information. Geodata är en viktig del av de flesta av Saabs produkter och tjänster inom flyg, försvar och säkerhet. DMGS är ett egenutvecklat verktyg baserat på ESRI ArcMAP för att behandla, kvalitetssäkra och producera Geodata till Gripen samt dess stöd- och träningssystem.

I rollen som systemingenjör kommer du att få lära dig om hur vårt data och system kravställs, utvecklas, testas och distribueras; både i form av geografiska data till flygplan, till 3D-omvärldar för Gripens simulatorer samt till andra intressanta system.

Teamet består idag av roller som uppdragsledare, systemingenjörer och mjukvaruutvecklare. I rollen som systemingenjör ingår t.ex. uppgifter som att arbeta fram kreativa lösningar kring överenskommen kravbild tillsammans med angränsande system. Planering, testning och möjligheten att kommunicera utvecklad systemfunktion till intressenter kan också vara en del av arbetet. Teamet kännetecknas av en trevlig stämning och en god kultur av att hjälpa och lära av varandra. Det finns möjligheter till att vara en del av olika typer av tekniska utredningar.

För att komma in i arbetet på ett bra sätt kommer du att ha mycket kontakt med teknisk ledare, uppdragsledare samt Scrum Master (som sköter den dagliga styrningen).

I rollen som systemingenjör finns med andra ord en stor möjlighet till att anpassa dagarna med varierade arbetsuppgifter. Vid intresse, finns även en stor möjlighet till utlandsresor i tjänsten.

Din närmsta chef är utbildad coach och om du brinner för personlig utveckling finns stora möjligheter.

Du erbjuds möjligheten att genomföra både interna och externa utbildningar.

Din Profil

För att ha goda förutsättningar för rollen som systemingenjör söker vi dig som är engagerad, strukturerad och kommunikativ med god förmåga att samarbeta med andra människor. Gillar du att prioritera och planera arbetet är det fördel. Du inspireras av att utöka dina kunskaper inom nya områden och trivs med ett varierat arbete med många kontaktytor.

Följande är meriterande:

  • Erfarenhet inom kravarbete, systemdesign och projektmetodik

  • Bred ingenjör med kännedom om Gripens stöd- och träningssystem är en fördel men inget krav

  • Kunskap inom GIS-verktyg är ett plus i kanten

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Sektionen är en av fem sektioner inom område Ground Support Systems som är en del av avdelningen Simulators, Training and Support Systems där det bedrivs utveckling av produkter för primärt Gripen. Det innebär att avdelningen har kontaktytor och uppdragsgivare inom både Gripen C/D och E/F programmen.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda. Ta en titt på när en tidigare medarbetare inom sektionen berättar om arbetet:

https://www.youtube.com/watch?v=vJJphlYHNhI

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.