Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör Elektronik

Linköping, Sweden
Closing date: 1 September 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Vi har flera nya projekt och behöver förstärka vårt team av systemingenjörer av elektriska system. Systemingenjörsrollen kräver en bred erfarenhetsbas från olika discipliner inom utveckling. Du kommer att behöva ha en god förståelse för produktens helhet samt kunna ta fram arkitektur och systembeskrivningar på en högre nivå. Rollen är central i ett projekt och du behöver kunna förklara och förankra arkitekturen i projektet men även mot kund. Du kommer att jobba med specifikationer och krav. Andra arbetsuppgifter är att ta fram systemdokumentation i form av specifikationer, dokument, blockdiagram och ritningar. Dina arbetsuppgifter inkluderar att rita elektriska kopplingsscheman på en högre nivå. Du samarbetar med elektronikingenjörer, kablagekonstruktörer, mekanikingenjörer, mjukvaruingenjörer och systemingenjörer från andra discipliner.

Du kommer att jobba med våra undervattensprodukter. Produkterna innehåller avancerad teknik och är i många fall marknadsledande inom sitt segment. Av naturliga skäl så ställs höga krav på produkten i olika avseenden, inte minst robusthet, tillförlitlighet och livslängd. Arbetet bedrivs i projektform och du har med din erfarenhet också en del i ansvaret att ledaransvar men expertrollen innebär att du arbetar i flera projekt samtidigt. Oavsett var du står i din karriär så finns goda möjligheter för personlig utveckling.

Din profil

Vi tror att du är eller har:

 • Civilingenjör inom elektronik, elektroteknik, teknisk fysik, mjukvara eller liknande utbildningsprofil

 • Relevant arbetslivserfarenhet i ingenjörsroller på minst 10 år

 • Erfarenhet av arkitektur och systemarbete i stora projekt

 • Erfarenhet av kravhantering i stora projekt

 • Erfarenhet av elektronikkonstruktion

 • Erfarenhet av produktutveckling av elektronikprodukter

 • Kommunikativ och har lätt för att jobba i grupp

 • En ambition att ditt arbete skall göra skillnad och bidraga till ett säkrare samhälle

Meriterande erfarenheter och kunskaper:

 • Arbete med grafiska verktyg för arkitektur och systembeskrivning

 • Schema och PCB layout

 • Kunskap om kraftelektronik och högspänningssystem

 • Kunskap om elektriska drivsystem och motorstyrning

 • Kunskap om batterisystem för stora farkoster

Placeringsort är Tannerfors, Linköping men resor till andra orter och anläggningar, både i Sverige och utomlands förekommer.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!