Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör för radarutveckling till stridsflyg

Göteborg, Sweden
Closing date: 9 April 2023

Din roll

Att vara systemingenjör inom Gripen Radar System Design innebär att jobba med hur man kravställer, konstruerar, integrerar och underhåller komplexa system under hela systemets livslängd.

Vi arbetar huvudsakligen med radarsystem till stridsflyg.

Du behöver ha en bred teknisk förståelse för att kunna lära dig helheten i våra produkter, men också tillräckligt djup för att kunna kommunicera hur systemet är tänkt att fungera, med ansvariga för delsystem och konstruktion.

En del av arbetet består av, att vid behov, självständigt kunna representera Saab och kunna presentera produkter och tekniska lösningar samt ha en dialog med kunder och användare.

 

Din profil

Som person är du positiv, utåtriktad, driven, resultatinriktad, analytisk och en utpräglad lagspelare. Men i vissa fall kan du även ta en ledande roll. Du är trygg i att presentera och förklara tekniska lösningar.

Att hantera nya frågeställningar och miljöer ser du som en naturlig del av jobbet och du väljer enkla och effektiva lösningar. Du har ett stort allmänt teknikintresse och vill arbeta med produkter i teknikens framkant. Du har högskoleutbildning och goda kunskaper i engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

 Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Verksamheten bedrivs i Sverige, USA, UK, Australien, Tyskland, Sydafrika, Förenade Arabemiraten, Danmark och Finland.

 

Gripen Radar ansvarar för radarlösningar i teknisk framkant för Gripen och andra applikationer som kräver hög prestanda och kvalitet under extrema miljöförhållanden. Din arbetsplats blir på systemsektionen System Design and CM på Gripen Radar.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

 

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.