Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör för undervattensfarkoster

Linköping, Sweden
Closing date: 25 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi söker dig som vill jobba som systemingenjör i våra undervattensprojekt. Tjänsten bjuder på spännande tekniska utmaningar, men också stora möjligheter till ledande roller med ett brett ansvarsområde och ett stort kontaktnät både internt och externt.

Som systemingenjör på sektionen System Engineering, får du möjligheten att jobba i en del av Saab som är det ”lilla företaget i det stora”. Det ger dig också möjligheter att påverka tekniken, såväl som metoder och arbetssätt.  Du kommer sitta i en sektion som jobbar mot undervattensprojekt och remotely operated vehicles (ROV). Vi har en öppenhet inom sektionen, där vi på ett prestigelöst sätt delar erfarenheter och stöttar varandra i arbetet. Hos oss prioriterar vi så väl tekniken som medarbetarnas trivsel och utveckling.

Det första du kommer bekanta dig med är ett av våra minröjningssystem. Du arbetar med att lösa dagens utmaningar och många projekt ger möjlighet att titta på kommande tekniker, analyser och utforma prototyper för morgondagens produkter. Din roll ansvarar för att produkterna möter de förväntningar som våra uppdragsgivare ställer på produkternas förmågor. Detta gör du genom att driva det tekniska arbetet genom hela utvecklingsprocessen, från kravanalys via design till verifiering av den slutliga produkten. En stimulerande del i arbetet, trots att det är komplexa system, är att du som systemingenjör ofta sitter nära produkterna och har tillgång till den faktiska hårdvaran, där du kan testa idéer direkt. Närheten till produkten skapar möjlighet att jobba operativt. 

Vår förväntan är att du på sikt ska ha tillräcklig bredd för att förstå helheten i våra produkter men också tillräckligt djup för att kunna kommunicera hur systemet är tänkt att fungera. Du kommer att röra dig inom många teknikområden och ha nära samarbete med företagets andra discipliner.

Din profil

Du är civilingenjör eller motsvarande med ett antal års arbetslivserfarenhet.

Du har med fördel erfarenhet av att ha arbetat med systemarkitektur och har en god känsla för när det är dags att ta nästa steg i utvecklingsprocessen. Något av det viktigaste för tjänsten är att du har en kombination av nyfikenhet, stort eget driv, förmåga att kommunicera och samarbeta med andra människor vilket du kombinerar med ett brett tekniskt intresse.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här