Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Systemingenjör GN&C (Guidance, Navigation & Control)

Linköping, Sweden
Closing date: 3 March 2024

Är du ingenjör och känner dig intresserad av hur man löser svåra tekniska utmaningar? Inom teknikområdena ”Guidance”, ”Navigation” och ”Control” utvecklar vi funktionalitet för att säkerställa att våra produkter vet var de är, vart de ska och att de tar sig dit de ska på ett optimalt sätt. Vi söker nu dig som vill komplettera och bli en del av vårt team!

Din roll

Sektionen Guidance, Navigation and Control (GN&C) inom avdelningen System Design i Linköping och Karlskoga ansvarar för utveckling av styrsystem till missiler, utveckling av simuleringsmodeller samt navigerings- och attitydreferenssystem för militära och civila tillämpningar. Sektionen ansvarar även för uppdrags- och ruttplanering som utgör en central del i våra produkters autonoma uppträdande.

Vi behöver nu bli fler och söker därför dig som vill medverka vid framtagning och vidareutveckling av avancerade autonoma missilsystem. Vi är idag tre sektioner som ansvarar för GN&C, två i Linköping och en i Karlskoga. Du kommer bli del av en av sektionerna i Linköping. Som en del av sektionen kommer du få chansen till att utvecklas både på det personliga och det professionella planet. Funktionerna inom GN&C’s ansvarsområde är centrala för våra produkters uppträdande och samverkar med flertalet system. Som medarbetare inom GN&C får du utmanande och utvecklande arbetsuppgifter samt möjligheten att skapa dig ett brett kontaktnät som ger dig insyn inom flera angränsande och samverkande områden.

Arbetsuppgifterna omfattas av något eller några av följande områden:

 • Systemanalys

 • Analys och syntes av styrsystem

 • Modellering och simulering

 • Navigering

 • Uppdrags- och ruttplanering

 • Autonomi

 • Verktyg och Metodikutveckling

Algoritm- och systemutvecklingen sker i mindre team med hjälp av moderna utvecklingshjälpmedel såsom MATLAB och SIMULINK. Du kommer att arbeta med projekt i olika stadier; systemdefinition, kravnedbrytning, utveckling, kodning, verifiering samt dokumentation av arbetet. Du behöver inte kunna allt, vidareutveckling ges inom ramen för ditt arbete.

Din profil

Du är en ingenjör med intresse för styrning och navigering och som gillar att lösa komplexa problem. För att lyckas i din roll behöver du kunna bygga relationer och förstå behovet av att vara kreativ genom att kommunicera, initiera och hantera förändringar. Du trivs i andras sällskap och vågar fråga när du behöver information. Likaså ser vi att du kan arbeta mer självständigt för att kunna lösa dina arbetsuppgifter när så krävs. Du tycker även det är viktigt att vara med och bidra till ett bra arbetsklimat och en god teamkänsla, något som vi värdesätter högt.

Du har:

 • Civilingenjörsexamen, eller motsvarande kompetens. Inriktning mot något eller några av områdena reglerteknik, signalbehandling, optimering, flygteknik och rymdteknik.

 • God kommunikationsförmåga i tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av funktionsutveckling inom Guidance & Control, gärna från tillämpningar i autonoma och/eller flygande farkoster.

 • Erfarenhet inom navigeringsområdet, både praktiskt och teoretiskt. Gärna erfarenhet som innefattar hårdvara och mätprovskampanjer, avancerad statistisk signalbehandling för efterbearbetning av mätdata och funktionsutveckling av algoritmer.

 • Erfarenhet av systemutveckling i militära och/eller civila flygande tillämpningar eller från fordonsindustrin.

 • Erfarenhet som team- / projektledare.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.