Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Systemingenjör Grund och förvaltningsdata Gripen E

Location
Arboga, Sweden
Closing date
24 August 2022
Apply for this job!

Är Du noggrann, serviceminded och teknisk intresserad? Har Du även tidigare erfarenhet av att arbeta kundorienterat i team? Då kan du vara precis den vi söker efter när vi nu söker en ny kollega till oss, antingen i Arboga eller Linköping, på sektion Fleetmanagement and Chemical Services! 

Din Roll

I din roll som systemingenjör inom Grund och Förvaltningsdata (GoF) kommer du att delta i stöd till våra kunder Försvarsmakten (FM) och Försvarets Materielverk (FMV) med deras verksamhet speciellt inom Flyg. Vi arbetar i större projekt som Gripen E inom Saab AB och samarbetar med våra systemingenjörer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Insamling och beredning av identifierande- och tekniska data.
 • Registrering och registervård av nya förnödenheter med specifika termer för berörd mtrl i kundens system för förnödenhetsdatahantering

Din Profil

Till den här tjänsten söker vi dig som:

 • Har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt.
 • Är noggrann och lägger stor vikt vid att uppfylla de kvalitetskrav som finns.
 • Tar initiativ och det faller sig naturligt för dig att strukturera och på ett självständigt sätt driva dina processer i mål.

Krav för tjänsten:

 • Högskoleingenjör eller motsvarande erfarenhet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • God vana att arbeta i Windows
 • Erfarenhet av att arbeta med kundrelaterade frågor

Meriterande:

 • Arbete med förnödenhetsdata/artikeldata i något av Försvarsmaktens IT-system inom logistikområdet
 • Det är särskilt meriterande om du har specifikt arbetat med indatering av förnödenhetsdata i PDR/GoF (kundens egenutvecklade arvssystem) eller Teamcenter (kundens nya system)

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad Du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Du kommer att tillhöra Avdelningen CAMO and Logistic Services inom affärsområde Aeronautics och vårt team som tillhandahåller tekniskt såväl som kemiskt stöd till våra kunder. Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter. Verksamheten bedrivs i Sverige, Brasilien, Norge, Pakistan, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och USA.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Känns det här jobbet intressant? Tveka inte att söka redan idag. Vi använder oss av löpande rekrytering i den här processen. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Välkommen med din ansökan!

Saab erbjuder en arbetsplats som prioriterar sitt åtagande om att skapa en hälsosam balans mellan arbete och fritid för alla medarbetare. Bra arbetskultur, generösa förmåner, flexibla arbetstider och ett aktivt föreningsliv är några av förutsättningarna som erbjuds våra anställda

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här eller läs mer om Saab som organisation här  

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.